17 / 05 / 2024

Fatih Veledi Karabaş Parkı hizmete açılıyor!

Fatih Veledi Karabaş Parkı hizmete açılıyor!

Mevlanakapı Mahallesi'nde yer alan Veledi Karabaş Parkı çevresinde yapılan kamulaştırılma ve projelendirme çalışmaları tamamlanıyor, parkın kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.




Mevlanakapı Mahallesi'nde yer alan Veledi Karabaş Parkı çevresinde yapılan kamulaştırılma ve projelendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla Fatih Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uygulama çalışmalarına başlanan park kısa süre içinde hizmete açılacak.


Parkın, sur dipleri tarafında yer alan bin 261 metrekarelik 44 parselin ve aradaki Güherciler Sokağın park alanına dahil edilmesiyle birlikte 3 bin 163 metrekareye çıkan kullanım alanı yeniden projelendirildi. Alanda yapılacak yeni düzenleme ile oturma ve dinlenme alanları, yürüyüş yolları, meydan alanları, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları ve jimnastik alanları oluşturulması planlanıyor. Düzenleme ile park çevresindeki araç yollarının güzergâhı da değişecek ve daha işlevsel bir hal alması sağlanacak. Sert zemin ve bitkilendirme çalışmaları tamamlanan parkta, son düzenlemelerin yapıldığı ve kısa sürede hizmete açılacak olan parkta Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de incelemelerde bulundu.



Fatih Belediyesi




 


Geri Dön