01 / 05 / 2024

Fatih'te 2 semt konağı hizmete açılıyor!

Fatih'te 2 semt konağı hizmete açılıyor!

Fatih'te inşaatı devam eden 2 semt konağı, 4 ay içinde hizmete açılacak



Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, semt konaklarının vatandaşlara geniş kullanım imkanı sunacağını söyledi. Semt konaklarının mimarisinin özel olarak planlandığını ifade eden Demir, "Konakların, tarihi yarımadanın mimari dokusuna uygun, geçmişle geleceği buluşturan ve bugünün ihtiyaçlarına çözüm sunan bir mimari tarzı var" dedi. Semt konaklarını Fatih geneline yaymayı düşündüklerini belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçe geneline hizmet ulaştırabilmek için 15 semt konağı yapmayı hedefliyoruz. İlk etapta önceden belirlediğimiz 5 yerde semt konağı yapacağız. Şu anda biri Müftü Ali, diğeri Cambaziye semtlerinde olmak üzere 2 yerde inşaatımız devam ediyor. Bunları 4 ay içinde hizmete sokacağız. Önümüzdeki yılın sonuna kadar da toplam 7 tane hizmete sunulacak." Demir, 7 milyon TL bütçe ayrılan ve gelecek yıl hizmete girmesi planlanan semt konaklarının Zeyrek, Silivrikapı, Derviş Ali, Sümbül Efendi ve Atik Mustafa semtlerinde kurulacağını bildirdi.

Semt konaklarının içerisinde muhtarlık binası, fatura ödeme merkezi ve Fatih Belediyesinin bir biriminin olacağını dile getiren Demir, "Ayrıca 220 metrekare büyüklüğünde bir salon yapacağız. Burada kadınlar gündüzleri sohbet edip çay içebilecek" diye konuştu.

TAZİYE EVİ OLARAK DA HİZMET VERECEK
Mustafa Demir, ilçedeki evlerin çok küçük olması nedeniyle vatandaşların cenazeleri olduğunda taziyeye gelenleri ağırlamakta zorluk çektiğini dile getirerek, "Bu salonlar akşamları da taziye evi olarak hizmet verecek. Biz cenaze evlerine ikram gönderiyoruz. Ben de bizzat gidiyorum. Fatih'te evler çok dar, insanlar taziyelerde misafirlerini ağırlarken sıkıntı çekiyor. Bu düşünceden yola çıkarak, semt konaklarının planına böyle bir bölüm ekledik. Böylelikle halkımızın önemli bir ihtiyacını da karşılamış olacağız. Ayrıca bu buluşma mekanı, semt halkının birbirini daha iyi tanımasına ve dayanışmasına da olanak sağlayacak" şeklinde konuştu.

Vatandaşların belediyeden kına gecesi, nişan gibi törenleri yapabilecekleri yerler konusunda talepte bulunduğunu aktaran Demir, semt konaklarının bu amaçla da kullanılabileceğini kaydetti. Demir, semt konaklarında ayrıca sadece ilçedeki kadınların yararlanabileceği spor merkezlerinin olacağını dile getirerek, "Bir otelin spor merkezinde hangi aletler varsa burada da olacak. Oradaki hizmet kalitesinin aynısı olacak. Buraya girmek için kart sistemi geçerli olacak. Çünkü buranın hijyeni ve güvenliği son derece önemli. Bunun dışında belki çok cüzi bir ücret talebimiz olabilir" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE SBS VE ÖSS DESTEĞİ
Mustafa Demir, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler için de semt konakları bünyesinde "Bilgi Evleri" oluşturacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Öğrencilere SBS ve ÖSS desteği vereceğiz. Çocuklar burada internete girebilecek ve ödevlerini yapabilecek. Ayrıca ilçemiz sivil toplum kuruluşları açısından çok zengin. Onlardan da destek alarak meraklı çocuklara gitar, saz, ney ve flüt dersleri verilecek."
AA


Geri Dön