04 / 05 / 2024

Fatih'te 3 bin bina yıkılacak

Fatih'te 3 bin bina yıkılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için çürük binalara yıkım kararını alınca ilk açıklama Fatih Belediye Başkanı'ndan geldi. Mustafa Demir, ilçe genelinde 3 bin binanın yıkılacağın



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi adım adım ilerliyor. Kentin en büyük sorunu olan depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılması kararı önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi. Kararla birlikte kentin geniş bir kısmında dönüşüm kapsamına alman bölgelerdeki binlerce riskli bina yıkılacak. Depremde yıkılma riski taşıyan binalarda oturan vatandaşlar binaların yıkım ve yapım işinden isterlerse kendileri sorumlu olacak.

KAT ARTIRMA İZNİ VERİLECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamasına göre, yıkıma izin veren yapı sahiplerine daha fazla kat izni verilecek. Ancak yeni binalar bölgesel dokuya ve kent estetiğine uygun mimaride yapılması gerekecek. öte yandan, Meclis'ten çıkan karar büyük ölçeklerdeki yıkımlar için... Sırada yapılması gereken değişiklikler var. Alt ölçeklerde, yani mahalle aralarında yıkımı yapılacak binaların imar haklarını düzenleyen gerekli değişikliklerin de yakın zamanda yapılması bekleniyor.

BAŞKAN DEMİR AÇIKLADI
Kararın çıkmasının ardından ilçelerden ilk açıklama Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den geldi. Kentsel Dönüşüm'de yıkımdan en çok etkilenecek bölge olması nedeniyle Fatih'te hangi bölgede kaç binanın yıkılacağı merak konusu idi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bu konuda yıkım çerçevesinde Fatih genelinde 3 bin binanın yıkımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Kentin tarihi açıdan en eski yapılarının bulunduğu Fatih îlçesi'nde süren Sulukule Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yanı sıra 3 bin binanın da yıkılmasıyla ilçe şantiye alanına döneceğe benziyor.
Habertürk

 


Geri Dön