Kent Haberleri

Fatih'te tarih üzerine inşa edilen otel ve pansiyon yıkıldı!

Fatih'te tarihi çeşme ve surların üzerinde bulunan otel ve pansiyonun yıkılması için çalışmalara başlandı. Yıkımın ardından son durum havadan görüntülendi.

Fatih Cankurtaran Mahallesi'nde tarihi sur ve çeşme üzerinde bulunan otel ile pansiyon için yıkım kararı verildi. Akşam'da yer alan habere göre; Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkım talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini açıkladı.

İstanbul'da önemli açıklamalar yapan Kurum, "En son Fatih'te tarihi bir çeşmenin üzerine otellerin yapıldığını gördük ve sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla orada hemen yıkım sürecine girdik. O tarihi ve kültürel değeri gün yüzüne çıkaracak süreci adımı attık. Fatih belediyemiz surların restorasyonunu yapacak ve üstünü millet bahçesine çevireceğiz. Bu parkta, bahçede vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecekler. Bir taraftan tarihsel dönüşümü yapmak durumundayız" açıklamasında bulundu.

Hafta başı başlayan çalışmalarda 5 katlı otel ile 4 katlı pansiyonun yıkılması için çalışmalara başlandı. Yıkımın ardından  son durum havadan fotoğraflandı.

Tarihi Avrat Taşı iki bina arasında yok oluyor!