04 / 05 / 2024

Fatma Nihal Arkayın evini Aydın Lisesi'ne bağışladı!

Fatma Nihal Arkayın evini Aydın Lisesi'ne bağışladı!

90 yaşındaki Fatma Nihal Arkayın kentteki iki katlı evini kültür ve eğitim merkezi yapılmak üzere Aydın Lisesi Mezunları Derneği’ne bağışladı, Arkayın Aydın Lisesi'nin bende ayrı bir yeri var" dedi.




Aydın'ın seçilmiş ilk Belediye Başkanı Ahmet Emin Arkayın'ın 90 yaşındaki kızı Fatma Nihal Arkayın, kentteki iki katlı evini eğitim ve kültür merkezi yapılmak üzere Aydın Lisesi Mezunları Derneği'ne bağışladı. Lise olarak eğitim ve öğrenime başlamasının 65'inci yılında Aydın Lisesi, anlamlı bir olaya ev sahipliği yaptı. Lisenin ilk mezunlarından olan ve mezun olmasının ardından okulda kimya öğretmenliği yapan Fatma Nihal Arkayın, düzenlenen törenle kentteki iki katlı evini Aydın Lisesi Mezunları Derneği'ne (ALMED) bağışladı. Bağışı isteyerek ve severek yaptığını kaydeden Arkayın, "Yaptığımız bu bağışı inşallah sizler devam ettirirsiniz. Buna güveniyorum. Aydın Lisesi'nin bende ayrı bir yeri var. Aydın liseli olmanın şahane bir duygu olduğunu şimdi bir kez daha anladım" dedi.


Kültür ve eğitim merkezi

Arkayın'ın iki katlı evini derneğe bağışlayarak büyük bir insani davranış örneği gösterdiğini ifade eden ALMED Yönetim Kurulu Başkanı Selma Böceklioğlu Dündar, "Okulumuzun ilk öğretmenlerinden Fatma Nihal Arkayın'a, bir kez daha bu ulvi davranışından ve derneğimize göstermiş olduğu güvenden dolayı teşekkür ediyoruz. Adını hocamızın anne ve babasından alan Şerife-Ahmet Emin Arkayın Eğitim ve Kültür Merkezi olacak olan bu binayı en kısa zamanda gerekli tadilat ve onarımını bitirerek hizmete açmak istiyoruz" diye konuştu.


'Bizi iyi yetiştirdiler'

Aydın Lisesi'nin ilk öğrencilerinden biri olan Devlet eski Bakanı Nahit Menteşe de, "Bizlerin hayatta bir yerlere gelmesinde en büyük pay hocalarımızın. Hocalarımız, bizleri iyi yetiştirdi. 12 sene bakanlık yaptım. Ne zaman bakanlık sandalyesine otursam hep hatırlardım. Değerli hocamız, mezun olduğu ve öğretmenlik yaptığı okula evini bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi. Kendilerine teşekkür ederek uzun ömürler diliyorum" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön