21 / 05 / 2024

Favori Dinlenme Tesisleri davasında son durum!

Favori Dinlenme Tesisleri davasında son durum!

Favori Dinlenme Tesisleri; turizm tesislerinin üzerinde yer aldığı 1968 parsel, 128 ada 1 parsel, 2 ada 3 parsel, 121 ada 2 parsel sayılı taşınmazların üst haklarının iptaline yönelik açılan dava ile ilgili açıklama yaptı...



Favori Dinlenme Tesisleri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Sermaye Piyasası Kurulundan 01.11.2011 tarihi itibariyle alınan bilgiye göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Şirketimize ait turizm tesislerinin üzerinde yer aldığı 1968 parsel, 128 ada 1 parsel, 2 ada 3 parsel, 121 ada 2 parsel sayılı taşınmazların üst haklarının iptaline yönelik dava açıldığı öğrenilmiştir. Şirketimize bu konuda tebligat yapılmamakla birlikte, SPK' dan alınan bu bilgi çevresinde aşağıdaki özel durum açıklaması  yapmak gerekmiştir.

Esas itibariyle, sermaye artırım sürecinde hazırlanan izahnamede bu konuya yönelik detaylı açıklama yer almaktadır. Açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, 2008 yılından bu yana gündemde olan bu konu yeni bir durum olmayıp, İlgili Bakanlıkça, sözleşmelere aykırı hareket edildiği iddia edilerek 4916 sayılı yasanın geçici 2. maddesinden yararlanma talebinde bulunmamız istenmektedir. Bu yararlanma adı altında yatırım tutarının %3' ü kadar ceza ödememiz istenmektedir.

Şirketimiz de sözleşmeye aykırı bir durumunun olmadığını, cezanın hukuki dayanağının bulunmadığını, cezanın Şirkete ve ortaklarına zarar vereceğini ifade etmiştir. İş bu sebeble, bu cezayı tahsil etme iddia ve ısrarı nedeniyle, anılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır. Diğer yandan özellikle belirtmek isteriz ki; bu tür ihtilafların giderilmesi için çıkartılan 6111 sayılı yasadan faydalanmak için Şirketimiz başvuru yapmış, borçlar ödeme planına bağlanmıştır. 6111 sayılı yasa davalardan karşılıklı vazgeçmeyi düzenlemektedir. Bu cümleden olarak, ortadan kalkan bir ihtilaf için dava açıldığı anlaşılmaktadır. 

6111 sayılı yasada; "iptal işlemleri ihya olunmaz" denilmektedir. Medeni Kanun uyarınca tapu iptalleri idari işlemle değil ancak mahkeme kararlarıyla mümkün olmaktadır. Ortada mahkeme kararı ile iptal edilmiş bir tapu bulunmadığından, 6111 sayılı yasada bahsi geçen "ihya edilmeme" durumuyla şirketimizin durumu arasında bir bağ bulunmamaktadır. O halde Medeni Kanun uyarınca, tapu iptali ancak yargı kararıyla olabileceğinden dava sürecinin kesinleşmesi gerektiği açıktır.

Sonuç olarak, açılan davanın niteliği, 6111 sayılı yasa uyarınca davanın ortadan kalkma ihtimali;  dava sürecinin başlangıcında bulunulması karşısında söz konusu davaların Şirketimizin faaliyetine olumsuz etkisi bulunmamakta ve faaliyetlerini doğrudan etkilememektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.     

Favori Dinlenme Yerleri A.Ş.
Yönetim Kurulu


Geri Dön