Otomobil

Fazla yakıt tüketimine son! En az yakan araba hangisi 2022?

En az yakan otomobil modelleri pek çok kişinin araştırdığı konular arasında bulunuyor. İşte En az yakan araba hangisi 2022? sorusunun yanıtı!Yakıt tüketimi yüksek olan araçlardan düşük olana bir geçiş yaşanıyor

Araba ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra sürücüler, az yakan araba modellerine yöneldi. Yakıt tüketimi yüksek olan araçlardan düşük olana bir geçiş yaşanıyor. Bundan dolayı yakıt tüketimi düşük olan araçlara olan ilgi bir kat daha arttı.

İşte En az yakan araba hangisi 2022? Sorusunun yanıtları ve merak edilen detaylar!

Az yakan araçların başını hibrit ve dizel araçlar çekmektedir. Ancak sizlere hibrit yerine az akaryakıt yakan araçları sıraladık.  İşte Türkiye’de yakıt tüketimi en az olan araçlar!

FİAT EGEA 1.3 MULTİJET MODEL

Fiat’ın şimdilerde ülkemizde en çok sattığı binek otomobil olan Egea, sedan, hatchback, cross, cross wagon ve station wagon olmak üzere 5 farklı kasa tipiyle satılıyor. Burada içlerinde en sevilen sedan modeline bakıldığı zaman ise 1.3 litre hacmindeki 95 HP motorunun 100 km’de 4.1 lt yakıt tüketiyor.

RENAULT MEGANE 1.5 DCI MODEL

Renault uzun yıllar boyunca Megane modeli ile satış rekorları kırdı. Daha sonra Fluence isimli 2. bir model üstüne vatandaşlar yoğunlaşıyor. Fakat birkaç yıllık aradan sonra dünya ile birlikte Türkiye’de de yeni tasarıma sahip Megane modellerine dönüş yaptı. Bu aracın 1.5 DCI 110 HP ve 115 HP dizel motorlu versiyonu 100 km’de 3.3 ila 4 litre arası bir yakıt tüketimi hacmine sahiptir.

VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI MODEL

Bu tür listeler genellikle küçük otomobillerden oluşur ancak Passat, 2.0 litrelik turbo beslemeli dizel motoru ile oldukça verimli. Volkswagen Passat, büyük boyutları ve geniş hacimli motoruna rağmen 100 km’de ortalama 3.9 litre yakıt tüketimi bulunuyor.

CİTROEN C4 1.5 BlueHDi 130 HP EAT8 MODEL

Listede yer alan diğer üye Citroen C4 oluyor. Düşük hacimli dizel motorlar konusunda her zaman ön sıralarda olan Fransızlar, bu sıraladığımız listede yer aldı. Citroen C4’ün 1.5 litrelik dizek motoru 100 km’de ortalama 3.8 litrelik tüketim tüketimi ile öne çıkıyor.

EXXEN’de zamma boğuldu! İşte EXXEN güncel fiyatlar!

Doğalgaz fiyatları yeni aya zamlı girdi! İşte detaylar!

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ne kadar? İşte elektrikli araçların güncel fiyatları!