Fazlı Kılıç: Kağıthane'de yeni projelere hız kesmeden devam ediyoruz!
Kağıthane’yi geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçeye yeni bir soluk getirecek büyük projelerle yarınlara güzel eserler bırakmayı hedeflediklerini söyledi...
Gerek yol düzenlemeleri, gerekse otopark çalışmalarıyla Kağıthanelilerin hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını vurgulayan Kılıç, tamamlanan projeleri şöyle sıraladı:
“Deniz suyu projesi gibi Kağıthane’yi güzelleştirecek ve Cendere Vadisi’ne yeni bir soluk getirecek büyük projelerin yanısıra tamamladığımız projeleri şöyle sıralamak mümkün: Emniyet Evleri meydanı zemin altı otoparkı, Sultan Selim Caddesi sonu - Barbaros Caddesi köprülü bağlantı projesi, Çağlayan - M. Akif Mahallesi arası E-5 yan yol yapımı projesi, II. Abdülhamit Çeşmesi restorayonu, Poligon Çeşmesi restorasyonu, Süvari Karakolu restorasyonu, Sadabad çim futbol sahası, Dr. Cemil Bengü Caddesi düzenlemesi...”
Devam eden projeler
Kılıç, birçok projeyi aynı anda yürüttüklerini belirterek, çalışmaları devam eden projeleri de şöyle sıraladı:
“Hamidiye Mahallesi kapalı yüzme havuzu, Yahya Kemal Mahallesi kapalı spor salonu kompleksi, Çağlayan meydan düzenlemesi, Daya Hatun Camii restorasyonu, Sanayi Mahallesi kat otoparkı projesi, Cendere Caddesi yol genişletme, Galata Deresi yol genişletme, Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel kat otoparkı, Çeliktepe - Ortabayır Arası yan yol bağlantısı, Hamidiye Mahallesi toplum merkezi, M. Akif Ersoy Mahallesi çamlık ve spor tesisi düzenlemesi, Bağlar - Ferman Caddesi düzenlemesi, Kağıthane - Şişli Caddesi düzenlemesi, Barbaros Caddesi köprülü kavşak inşaatı.”
Kağıthane Şehir Müzesi tarihe ışık tutuyor
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, tarihi Sıbyan Mektebi binasının Kağıthane Belediyesi tarafından müze ve kütüphane işlevli olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde restore ettirildiğini söyledi. Kılıç, şu bilgileri verdi:
“İçinde İSMEK kurslarını da barındıran binanın Kağıthane Belediyesi Şehir Müzesi ve Bilgi-Belge Merkezi bölümü, Kağıthane tarihi ile yapılan derleme çalışmalarının merkezine dönüştürüldü. Bölgede bulunan tarihi eser örneklerinin yanısıra tarihi fotoğraf örnekleri, ilçenin tarihi noktaları ile ilgili dökümantasyon da ilgilisinin hizmetine sunuldu.”
Kağıthane Açık Hava Müzesi’nin ise, 80 envanter belgesinde toplam 141 parça tarihi eseri barındırdığını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:
“Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait bu eserler, yer yer hafriyat kamyonlarından toplanmış, bazen inşaat temel kazılarında bulunmuş, bazen yol düzenleme ve altyapı çalışmaları sırasında günışığına çıkmıştır. Tarihi eserler Kağıthane Belediyesi önündeki bahçede sergileniyor.”
’4 çim saha, 6 kapalı salonda yaz kış spor’
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, spor tesisi yatırımlarıyla Kağıthanelileri sporla buluşturduklarını kaydetti. Kılıç, “Gençlerin yararlanması için hizmete sunulan 4 çim saha ve 6 kapalı salonla ister yazın, ister kışın tüm vatandaşlarımız doyasıya spor yapma fırsatı buluyor” dedi. Kılıç, şu bilgileri verdi:
“Amatör spor kulüpleri futbol turnuvaları düzenliyor. Bisiklet sürmekten okçuluğa kadar değişik spor dallarında etkinlikler yapılıyor. Ata sporumuz cirit ve güreş de unutulmuyor. Okçuluk gibi tarihimizde önemli izleri bulunan sporlar yeniden hatırlanıyor. Hem ata sporlarımızın yaşatılması ve gelecek nesillere taşınması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.”
Kültüre, sanata ve sosyal yaşama destek
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, kültür, sanat ve sosyal yaşama destek veren çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Kılıç, Kağıthane Belediyesi Sadabad Kültür Merkezi’nin çatısı altında kültür merkezi ve nikah salonunun yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Şehir Tiyatroları Sadabad Sahnesi’nin de yer aldığını kaydetti. Kılıç, şöyle konuştu:
“Kağıthaneliler, ilçemizde bulunan 9 adet kurs merkezinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) bünyesinde birçok branşta eğitim alma şansı buluyor. Tüm branşlar, özel eğitimler, halk seminerleri ve sergiler ücretsiz şekilde düzenleniyor.”
Kılıç, Tarihi Hasbahçe’nin de Kağıthaneliler’in olduğu kadar İstanbullular’ın da hoşça vakit geçirdikleri yeni bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, “Baharda eşsiz güzelliğiyle görenleri kendine aşık eden Hasbahçe Mesire Alanı herkesin ilgi odağı haline geldi” dedi.
Fehim Genç/Milliyet Gazetesi