29 / 04 / 2024

Fazlı Kılıç Kağıthane kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi!

 Fazlı Kılıç Kağıthane kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç TRT Haber ekranlarında canlı olarak yayınlanan "Özel Gündem" programında Kağıthane'nin kentsel dönüşüm ve yatırımlarla değişimini değerlendirdi..



Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç TRT Haber ekranlarında canlı olarak yayınlanan "Özel Gündem" programında Kağıthane'nin kentsel dönüşüm ve yatırımlarla değişimini değerlendirdi. Program sunucusu Nurgül Dönmez' in sorularını cevaplayan Başkan Kılıç Kağıthane Kentsel Dönüşüm çalışmalarındaki başarıyı değerlendirdi. Göreve geldiklerinden beri 180 bin yapı stokunun yüzde 26'sını dönüştürdüklerini belirten Başkan Kılıç, "Kağıthane'de sürdürülen kentsel dönüşümün hızlı ilerliyor. Günde 28 katlı bir binanın yıkılıp yeniden yapılması hızında ilerliyor kentsel dönüşümüz" dedi. İşte Başkan Kılıç'ın TRT Haber ekranlarında öne çıkan açıklamaları; Kağıthane İstanbul'un tam merkezinde bir ilçe. Bizler çalışmalarımızı şeffaf bir şekilde yürütüyoruz. Bu konudaki çalışmalar planları çok açık ve şeffaf bir şekilde ortaya çıktı. Vatandaşlar yolda yürürken cep telefonları ile bile sisteme giriş yaparak planlardaki kendi arsasının, arazisinin imar durumunu görebiliyor.Bunlar Kağıthane'deki yatırımcılarda güven oluşturdu. Kağıthane merkez planlarını gerçekleştirdik ve mahalle içlerinde ada bazında dönüşüm planları yaptık. 


Yani komşular bir araya gelerek dönüşüm yaptıklarında imarlarını farklılaştırarak daha cazip hale getirdik. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda 4 ayrı plan ve yatırımcıyı teşvik edecek gelişmelerin olması Kağıthane'yi, cazibe merkezi haline getiriyor. Dolmabahçe Kağıthane tünelinin, Milli Arşiv Sitesi'nin yapılması, özel yatırımların gelmesi, deniz suyunun gelmesi Kağıthane'yi şekillendirdi" dedi. Göreve geldiğimiz 2004'den bugüne Kağıthane'nin tam yüzde 26'sını dönüştürdük. 


Bu rakamsal ifade her gün 28 dairelik bir apartmanı yıkıp yapıyoruz. Yüzde 26 oranında bir dönüşüm 46 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 140 bin kişinin yaşadığı bir alanı dönüştürmüş olduk. Bu kadar kısa bir zaman içerisinde yeni bir şehir kurduk. Yani Anadolu'da Erzincan şehrinden büyük bir şehir kurmuş olduk. Vatandaş dönüşümden memnun Her çalışma mutlaka bir takım rahatsızlıklar oluşturabiliyor. Evimizi temizlemeye başladığımızda misafir kabul edemiyoruz, çünkü etraf toz olur, eşyaların yerini değiştirmiş oluruz. İlçenin her sokağında inşaat olduğunda bunun da zorlukları oluyor. Binalar yıkılmaya başlarken çevreden toz, gürültü oluyor gibi şikayetler geliyor ancak bunları en aza indirmek için sürekli tedbirler alıyoruz. Diğer yandan Kağıthane'nin hızlı dönüşmesi ve cazibe merkezi haline gelmesinden vatandaş çok memnun.Kağıthane'de dönüşüm yollarında kararı herkes kendisi yapıyor. Bir kamu olarak burayla görüşeceksin, şurayla anlaşacaksınız gibi herhangi bir yönlendirme ya da zorlamada bulunmuyoruz. Biz planları yaptık Kağıthaneliler ise İnternete girerek imar durumlarını görüyor ve istedikleri insanlarla görüşme gerçekleştirebiliyor. 


Deprem yasası da dönüşümü güçlendirdi.Ulaşım açısından İstanbul'un merkez noktasındayız. Dolmabahçe Kağıthane tüneli ulaşımı yönünden çok büyük imkanlar oluşturdu ve Kağıthane'nin gelişmesinde katkıları oldu. Kağıthane'nin dört tarafında viyadük, alt geçit, üst geçit çalışmasıyla kara yolu ulaşımında çok hızlı bir akışkanlık oluştu. Yine metrobüs bize destek sağladı.Şuana kadar 3 mahallemize de metro geldi. Şimdi de Kağıthane'yi tam merkezden etkileyecek çok önemli bir çalışmayı heyecanla bekliyoruz." 


Hürses Gazetesi


Geri Dön