Altın & Gümüş

Fed bu akşam altın fiyatlarının ayarlarıyla oynamaya geliyor! Yatırımcılar altın savaşına hazır olun...

Altın fiyatları için son dakika gelişmeleri milyonlar tarafından takip ediliyor. Altın fiyatlarında bugün kritik gün! Fed Başkanı Jerome Powell  bu akşam konuşma yapacak ve konuşmadan sonra her an altının ayarları değişebilir. Yatırımcılar, altın savaşına hazır olun... Tüm gözler akşama çevrildi yatırımcılar hazır olun altın savaşı çıkabilir!  Analistler altın fiyatlarını belirleyen iki ana unsurun olduğuna dikkat çekerek, "Fed’in 75 puanlık agresif bir faiz artırımı, kısa vadeli bir fiyat damperi olabilir ancak arz şoklarından kaynaklı yüksek enflasyon, negatif etkiyi azaltabilir” değerlendirmesini yaptı

Bu akşam Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmaların altın fiyatlarına olan etkisi merakla bekleniyor. Tüm gözler akşama çevrildi yatırımcılar hazır olun altın savaşı çıkabilir!  

Analistler altın fiyatlarını belirleyen iki ana unsurun olduğuna dikkat çekerek, "Fed’in 75 puanlık agresif bir faiz artırımı, kısa vadeli bir fiyat damperi olabilir ancak arz şoklarından kaynaklı yüksek enflasyon, negatif etkiyi azaltabilir” değerlendirmesini yaptı. 

İşte altın fiyatlarında kritik seviyeler ve kritik açıklamalar...

 

FED'İN FAİZ KARARI NEREDEYSE KESİN '' 50 BAZ PUANLIK ARTIŞ''

Fed üyelerinden gelen bazı açıklamalara göre Fed'in hem mayıs hem de hazşran için 50 baz puanlık artışın neredeyse kesin olduğunu söylediler.

Bej Kitap Raporu’na göre,  ABD Merkez Bankası'nın baskıların gölgesinde güçlü kalmaya çalıştığını jeopolitik gelişmelerin yarattığı belirsizlikle gölge oluştuğu açıklandı. 

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası, Yönetim Konseyi Üyesi Martins Kazaks bankanın enflasyon riskleri nedeniyle en erken Temmuz ayında faiz artışı yapabileceğini söyledi.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK SEVİYELER

Altının ons fiyatı dün günü yüzde 0,13 artışla 1,958 dolardan tamamladı. Dolar endeksinin ve 10 yıllık devlet tahvili faizindeki düşüş sonrasında en yüksek seviyeye yakın bir konumdan kapattı. 

Analisteler bugün Fed başkanı Powell'ın konuşmasının takip edileceğini ve gelecek açıklamaların altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşabileceği söylendi.

Mynet'te yer alan habere göre; altın fiyatlarının teknik olarak ele alan analisteer altının onsunun 1950 dolar seviyesinde tutunması halinde tekrar 1970 doları görebileceğini söylediler.  Olası bir geri çekilme anında ise  1,940 dolar seviyesi görülebilir. Yaşanan gelişmeler doğrultusunda bu akşam altın fiyatlarında 1960 -1965 dolar direnç seviyeleri bekleniyor. 


ALTIN FİYATLARINI ETKİLEYEN 2 UNSUR VAR

ANZ Research analistleri, “Jeopolitik risk ve enflasyon baskısı, altın piyasasına yön veren iki ana unsur. Fed’in 75 puanlık agresif bir faiz artırımı, kısa vadeli bir fiyat damperi olabilir ancak arz şoklarından kaynaklı yüksek enflasyon, negatif etkiyi azaltabilir” ifadelerini kullandı

Son dakika altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? 21 Nisan 2022 altın fiyatları