Ekonomi

FED kararı açıklandı!

FED kararı belli oldu. Merakla beklenen faiz kararı açıklandı. İşte detaylar!10 toplantıda artırıma gitmiş olan Fed, faiz kararını bu defa da yüzde 5,00 ile 5,25 aralığında sabit bıraktı

ABD Merkez Bankası Fed, merak ile beklenen faiz kararı belli oldu. 10 toplantıda artırıma gitmiş olan Fed, faiz kararını bu defa da yüzde 5,00 ile 5,25 aralığında sabit bıraktı.

İşte ayrıntılar…

Haziran Fed faiz kararının ne olacağı uzun bir süredir gündemi meşgul eden konulardan biriydi. Küresel piyasa gözlerini dikmiş gelecek faiz kararını beklemekteydi. Haziran ayı Fed kararı bugün açıklandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin neticelenmesinden sonra yükselişe eğilimine geçen döviz kurları yukarı yönde hareket ederken piyasaların gözü ve kulağı ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararındaydı.

Yılın dördüncü faiz kararı netliğe kavuşurken, 10 toplantıda artırıma gitmiş olan Fed, faiz kararını beklentilere göre yüzde 5,00-5,25 aralığında sabit bıraktı.

SON FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası bankacılık güven krizi ve enflasyon ikileminin etkisinde faiz kararını açıkladı. Fed politika faizini 25 baz puan artararak yüzde 5 - 5,25 aralığına yükseltti.

Piyasaların beklentisi de 25 baz puanlık faiz artış olması yönündeydi. Politika faizi böylece 2007 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

 

2023 FED TOPLANTI TAKVİMİ

FED'in 2023 yılı toplantı takvimi internet adresinden paylaşıldı. Bu yılki toplantı tarihleri şöyle;

Bloomberg tarafından 2 Haziran-7 Haziran tarihleri arasında 46 ekonomist ile yapılan anket, Fed’in haziran ayı toplantısında pas geçeceği beklentisi olduğunu göstermişti.

Ankete katılım sağlayan ekonomistler, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 13 Haziran-14 Haziran tarihlerinde yapacağı toplantıda faiz oranlarını yüzde 5-5,25 bandında sabit tutacak.

Nomura Securities ekonomistleri, Aichi Amemiya, Jeremy Schwartz ve Jacob Meyer ankete verdikleri cevapta, “FOMC faiz artırmamayı seçiyor. Fakat Ekonomik Projeksiyonlar Özeti ek artış öngörüsünün sinyalini veriyor” diye konuştu.

Özel okulların yıllık ücretleri açıklandı! İşte dudak uçuklatan rakamlar!

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler bunlara dikkat edin! 2023 prefabrik evler ne kadar? Prefabrik ev kışın kullanılır mı?

Türkiye’nin en iyi bungalov evleri nerede? Bungalov ev nerelerde?