30 / 04 / 2024

FED öncesi uzmanlardan dolar açıklaması: Ufukta düşüş var ama...

FED öncesi uzmanlardan dolar açıklaması: Ufukta düşüş var ama...

Geçmiş dönemlere bakıldığında, ABD dolarının Fed’in faiz artışı yapmadan önceki dokuz aylık döneminde yükseldiğini, faiz artışı olduktan sonra ise hemen ardından ise geri çekildiğini gösteriyor.



Federal Rezerv ve Uluslararası Ödemeler Bankası'na dayanan veriler, doların FOMC'nin önceki 4 sıkılaştırma döngüsüne göre ortalama yüzde 4,1 kaybettiğini gösteriyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi son 9 ayda yüzde 7'den fazla yükseldi. Bu dönemde dolar 31 para biriminden 29'u karşısında değer kazandı.

 FED öncesi uzmanlardan dolar açıklaması: Ufukta düşüş var ama...

ABD'nin  ekonomisindeki büyüme, iyileşme ve enflasyondaki yükselişle faiz artış beklentilerinin artması dolar rallisinde etkili oldu. Peki dolar, FED faiz kararından sonra ne olacak? Bazı uzmanlar doların yükseleceğini dile getirirken bazı uzmanlar tam tersi, dolarda kazanç elde edileceğini belirtti. İşte o uzman yorumları...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön