Eğitim

Fener Bahçe'nin kayıkhanesini ADASU yıktıracak!

Sarı lacivertli kulübün Sapanca'nın Kırkpınar beldesinde bulunan kürek tesislerine mahkemeden yıkım kararı çıktı

FENERBAHÇE'ye yıkım şoku... Sarı lacivertli kulübün Sapanca'nın Kırkpınar beldesinde bulunan kürek tesislerine mahkemeden yıkım kararı çıktı.
ADASU (Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi) , Sapanca Gölü kıyısında bulunan Fenerbahçe Kulübü kürek tesislerinin `içme suyu havzası koruma bandı' içine girmesi ve ahşap kayıkhane binasının kaçak olması nedeniyle söz konusu alanın boşaltılmasını istedi. Fenerbahçe, 1.5 yıl önce 100 bin TL harcanarak yaptırılan; milli takım ile Kırkpınar beldesi halkının da yararlandığı tesisi boşaltmayacağını bildirince ADASU, konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme de ADASU'yu haklı buldu.
ADASU, Fenerbahçe'ye bir yazı göndererek, söz konusu bina 23 Mart Salı gününe dek yıkılmadığı taktirde, yıkımın belediye tarafından gerçekleştirileceğini ve masrafların da kulüpten tahsil edileceğini bildirdi. Yıkımın engellenmek istenmesi halinde çevik kuvvet getirileceği de eklendi.

Yıkım kararı neden alındı?

1-) Kayıkhane binası kaçak.
2-) Sapanca Gölü, içme suyu havzası mutlak koruma bandı içine giriyor.

Fenerbahçe'den ADASU'ya tepki

FENERBAHÇE Kulübü, dün resmi internet sitesinden bir duyuru yayınlayarak, Sapanca Gölü kıyısındaki kayıkhane için yıktırma kararı alan ADASU'ya sert tepki gösterdi. Duyuruda, göl kıyısında halihazırda faaliyet gösteren ve haklarında yıkım kararı olmayan bazı ticari tesislerinin fotoğraflarına yer verilerek, "Bedeli Kırkpınar Belediyesi'ne ödenerek Fenerbahçe Kulübü tarafından yaptırılan ve sadece tekneler ile malzemelerin korunması amacıyla ahşap kaplamadan inşa edilen kayıkhane, kirliliğe neden olduğu gerekçesiyle yıkılmak isteniyor. Aynı bölgede, sportif amaç dışında pek çok benzer yapılaşma bulunmasına rağmen sadece amacı spora hizmet olan bir tesise yönelik bu yıkım kararı bölge sakinleri tarafından da son derece manidar bulunuyor" denildi.
Celal Demirbilek/Hürriyet

Basında yer alan diğer haberler;

Fenerbahçe'nin kayıkhanesi için yıkım kararı verildi

Fenerbahçe'de bir spor tesisinin yıkım şoku yaşanıyor. Sarı-Lacivertli kulübün resmi internet sitesinden Adasu Genel Müdürlüğü'nün Fenerbahçe'nin kürek şubesine ait teknelerin barındırılmasına yönelik olarak yaptırdığı kayıkhane için yıkım kararı verdiği duyuruldu. 'Kayıkhanemiz yıkılmak isteniyor' başlığıyla yapılan açıklamada 'Kısa adı Adasu olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Türkiye Kürek Federasyonu'nun da yıl içerisinde düzenlediği 10'a yakın müsabakalarda da kullanılan kayıkhanenin yıkımı yönündeki kararını Fenerbahçe Spor Kulübü'ne iletirken, yıkımın 23 Mart 2010 tarihine kadar gerçekleştirilmesini istedi' bilgisi verildi.

DAVA SONUCU BEKLENMEDİ
Bedeli Kırkpınar Belediyesi'ne Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından ödenerek yaptırılan ve sadece tekneler ile malzemelerin korunması amacıyla ahşap kaplamadan inşa edilen kayıkhanenin kirliliğe neden olduğu gerekçesiyle yıkılmak istendiği bildirildi. Türkiye'de temeli atılan çok sayıda tesisin bitirilmesi için bütçe arayışı sürerken, Adasu Genel Müdürlüğü'nün amacı sadece Türk sporuna hizmet etmek olan prefabrik yapının yıkılması için dava sürecinin bitmesini beklememesinin şaşkınlıkla karşılandığının altı çizildi.

Sadece spor tesisine yıkım
Aynı bölgede hem de sportif amaç dışında pek çok benzer yapılaşma bulunmasına rağmen sadece amacı spora hizmet olan bir tesise yönelik bu yıkım kararı bölge sakinleri tarafından da son derece manidar bulunuyor.
Akşam