01 / 05 / 2024

Fenerbahçe, Alex De Souza heykelini Kadıköy'e dikiyor!

Fenerbahçe, Alex De Souza heykelini Kadıköy'e dikiyor!

Fenerbahçeli taraftarlar, Alex'in heykelini dikmek için harekete geçmiş, girişim "Kamusal alana dikilemez" şeklinde itirazlara yol açmıştı. Haziran ayında yaşanan bu tartışmalara rağmen anıtın 4 Aralık Pazar günü açılacağı duyuruldu



 

Fenerbahçe camiası daha önce hiçbir futbolcusu için yapmadığı kıyağı Alex De Souza için yapıyor. Alexin heykeli nihayet dikiliyor. Sadece Fenerbahçeye hizmet etti. Kamusal alana heykeli dikilemez itirazları ve şike soruşturması yüzünden ertelenen açılış pazar günü yapılacak. Fenerbahçeli taraftarlar, Alex'in heykelini dikmek için harekete geçmiş, girişim "Kamusal alana dikilemez" şeklinde itirazlara yol açmıştı. Haziran ayında yaşanan bu tartışmalara rağmen anıtın 4 Aralık Pazar günü açılacağı duyuruldu.

Fenerbahçe Kaptanı Alex De Souza için taraftarlarca yaptırılan heykelin açılış töreni, 4 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Fenerbahçeli taraftarlar tarafından, Kadıköy'deki Yoğurtçu Park'ındaki Sarı-Lacivertli efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis'in anıtının bulunduğu alana dikilecek heykelin açılışı, 15.00'te düzenlenecek törenle yapılacak.

Belediyeden izin alınmıştı

Ancak heykelin açılış tarihihin belli olması, projenin ilk duyurulduğu dönemdeki tartışmaları akıllara getirdi. Sarı-Lacivertli taraftarlar bu fikri, geçen sezonun sona ermesinin ardından haziran ayının başında ortaya atmış ve heykelin yapımı için çalışmalara başlamıştı. Ancak heykelin dikileceği Yoğurtçu Parkı'nın kamuya açık bir yer olması tartışmalara yol açmıştı. Kadıköy Belediyesi'nin izniyle gerçekleştirilen organizasyona karşı çıkan kesim "Alex sadece Fenerbahçe'ye hizmet etti. Milli anlamda bir hizmeti yok" argümanını savunarak heykelin dikimine karşı çıkmıştı.

19.07 planını şike davası bozdu

Öte yandan heykel daha önce belirlenen tarihten yaklaşık 4,5 ay sonra açılmış olacak.Nitekim daha önce Sarı-Lacivertli taraftarlar açılış tarihini 19 Temmuz olarak belirlemiş ancak 3 Temmuz'da patlak veren şike soruşturmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklanınca bu tarih rafa kalkmıştı.

Milli Takımda oynamadı ki...

Heykelin dikilmesinin kesinleştiği tarihlerde konu tartışılmıştı. Futbol dünyasının bazı aktörleri, kamusal alana milli hizmeti olmayan bir futbolcunun heykelinin dikilmesine karşı çıkmışlardı. Eski gol kralı Tanju Çolak, Altın ayakkabım var ama heykelim yok demişti. Beşiktaş eski Asbaşkanı Levent Erdoğanın yaklaşımı ise Memleket adına başarılı değil. Milli takımda oynasaydı kamusal alana heykeli dikilebilirdi şeklinde olmuştu. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ise Sadece kendi takımına hizmet etti ifadesini kullanmıştı.

Orçun Özateş / BUGÜN

 


Geri Dön