29 / 04 / 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Dereağzı Tesisleri'ni taşıyor!

Fenerbahçe Spor Kulübü, Dereağzı Tesisleri'ni taşıyor!

Fenerbahçe , alt­ya­pı ta­kım­la­rı ve ama­tör branş­la­rın hiz­metinde bulunan De­re­ağ­zı Te­sis­le­ri'ni ta­şı­yor. Ye­ni komp­lek­sin Sa­zak­çeş­me'ye ya­pıl­ma­sı plan­la­nı­yor. Ül­ker Are­na'nın ar­ka­sı­nda otel inşası için de düğ­meye bastı




Sarı-Lacivertli kulüp, altyapı takımları ve amatör branşların hizmetinde bulunan Dereağzı Tesisleri'ni taşıyor. Yeni kompleksin Sazakçeşme'ye yapılması planlanıyor. Ül­ker Are­na'nın ar­ka­sı­nda otel inşası için de düğ­me­ye ba­sıldı. 


Fenerbahçe yönetimi, uzun süredir planladığı Dereağzı Tesisleri'ni taşıma projesini hayata geçiriyor. Sarı-Lacivertliller futbol A takımının Şamandıraya nakledilmesinden sonra altyapı takımları ile amatör branşlara hizmet veren tesisleri, Şile yolu üzerindeki Sazakçeşme bölgesine taşımak için çalışma başlattı. 


Yeni yapılacak olan kompleksin Sarı-Lacivertli kulübün bu bölgede halen işletmesini yürüttüğü mesire alanınına inşa edilmesi planlanıyor. Yeni tesislerde futbol altyapı, basketbol, voleybol gibi takım sporlarının yanı sıra başta atletizm olmak üzere diğer amatör şubelerin tek çatı altında toplanması planlanıyor. Doğa ve yeşil alanların önemli yer tutacağı projede 10'a yakın çim saha, tartan pist ve 2 spor salonu Sarı-Lacivertli sporcuların hizmetine sunulacak. 

Ayrıca kompleks bünyesinde otel ve restoranların da yer alması bekleniyor. 

Esm mEKonn yeiü çehre Fenerbahçe kulübü, projeyi tamamladıktan sonra Dereağzı Tesislerine de gelir getirecek işletmeler kurmayı planlıyor. Konum olarak İstanbul'un en gözde bölgelerinden birinde yer alan söz konusu tesislerin nasıl değerlendirileceğine kulübün ilgili birimlerinin hazırlayacağı projelerin ardından karar verilecek. 

Ayrıca Sarı-Lacivertli kulüpteki tesis hamlesi bununla da sınırlı değil. Yönetimin bir başka projesi de Ataşehir'deki Ülker Sports Arenanın arkasındaki boş araziye bir otel inşa etmek. Erkek basketbol takımının maçlarını oynadığı salonun bulunduğu Ataşehir, İstanbul'un yeni oteller bölgesi olarak tanımlanıyor. İlçede Ülker Sports Arenaya yakın şekilde konumlandırılmış 30'un üstünde otel bulunuyor. 


Öte yandan Şükrü Saraçoğlu Stadının arkasındaki Kenan Evren Lisesi arazisini 1 Temmuz'da devralacak olan Fenerbahçe, buradaki 26 bin metrekarelik alana inşa edeceği otel, AVM ve rezidansları içeren kompleksi 2017 yılında bitirmeyi hedefliyor.


Bugün


Geri Dön