Sektörel

Fenercioğlu ve NEO Portföy'den arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Fenercioğlu ve Neo Portföy Yönetimi ile arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği gerçekleştirildi. 

Fenercioğlu ve Neo Portföy Yönetimi ile arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbiliği yaptı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu ve Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım'ın ortak yaptıkları açıklamada; bu işbirliğiyle kurulan fonlar aracılığıyla, yatırımların enflasyona yenilmeyip, dövize karşı da değerlenecek taşınmaz yatırımlarını hedeflediklerini ve her bir fon için büyüklük hedefinin 500 milyon TL olduğunu söylediler.

ARSA VE KARMA GAYRİMENKUL YATIRIM FONU İŞBİRLİĞİ

Bugün Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleşen basın toplantısında konuşan Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, 2018 yılında kurulan Şirketlerinin, hali hazırda 10 farklı ilde tüm taşınmaz tiplerine yatırım yapan Neo Portföy gibi kurumsal bir yatırımcı ile arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği gerçekleştirdiklerini açıkladı.

20 PROJE DEVAM EDİYOR

2014'ten bugüne sayıca projeyi hayata geçirerek bugüne kadar yaklaşık 500 bin metrekare alanda işleri tamamladıklarını açıklayan Fenercioğlu, “ Firmamız, Türkiye genelinde 25 tane tamamlanmış proje ve 20 tane devam eden büyük ölçekli proje ile başarılarını taçlandırmıştır.'' dedi.

Fenercioğlu Şirketler Grubu, kuruluş yeri olan Antalya’nın yanı sıra Türkiye’de Bodrum Gümüşlük ve İzmir Göztepe’de de yatırımlar devam etmekte. Öte yandan İzmir Göztepe’de yer alan, içinde AVM, cami, sağlık ocağı, anaokulu ve engelli okulu ve çeşitli yaşam alanlarının bulunduğu şehrin en büyük kentsel dönüşüm projesi bulunuyor.

KIBRIS'TA 94 BİN 418 METREKARELİK ALANDA İNŞAAT DEVAM EDİYOR 

Kuzey Kıbrıs'ta firma bünyesinde yürütülen 8 projeden biri, adanın ikinci büyük projesi olma özelliğini taşıyor ve
İspanya' da devam eden 1 projeyle birlikte de uluslararası alanda çalışmalarına devam ediyor.  Kuzey Kıbrıs’ta şirkete ait öz sermaye ile alınmış toplamda 94 bin 418 metrekarelik alanda inşaat faaliyetleri devam ediyor.

Fenercioğlu, inşaat sektöründe sadece konut projeleri değil, aynı zamandaticari gayrimenkuller, altyapı projeleri ve kentsel dönüşüm alanlarında da faaliyetgöstermekte.

CİRO HEDEFİ: 150 MİLYON EURO

Fenercioğlu Şirketler Grubu'nun 2021 yılında gerçekleşen cirosu 50 milyon euro, 2022 yılında 75 milyon euro, içinde bulunduğumuz 2023 senesinde ise 85 milyon Euro olarak gerçekleşti. 2024 yılında firmamızın ciro hedefi ise 150 milyon euro olarak açıklandı. 

800 İŞ YERİ VE 7 ADET AVM YAPTIK

Akdeniz Bölgesi’nde 75 bin metrekare alana ve toplamda 800 adet iş yerine ait 7 adet AVM’nin yapımını üstlendiklerini açıklanyan Fenercioğlu '' Firmamız çatısı altında bulunan projeofisimizde geçtiğimiz sene 200’yü aşkın proje çizildi.

Yine Fenercioğlu iştiraklerinden olan 4 adet yapı denetim firmamız tarafından yaklaşık 5000 inşaatın mevzuata uygunluğuna ilişkin denetleme yapıldı. Tarım sektöründe ise 100 dönüm üzerinde avokado ve tropikal meyvelerin üretimini yapmaktayız.'' dedi.

FON SÜRESİ 5+5 YIL 

Aycan Fenercioğlu: ''Fenercioğlu Arsa ve Karma Gayrimenkul Yatırım fonlarıyla, yatırımların enflasyona yenilmeyip, dövize karşı da değerleneceği taşınmaz yatırımlarını hedefliyoruz.

Arsa Fonumuzda ana strateji, geleceğin gayrimenkul projelerine konu olacak doğru arsaları Fon portföyüne alıp zamanı geldiğinde bu arsaları satarak getiri elde etmektir.

Karma Gayrimenkul Fonumuzda ana strateji ise; yenilikçi yatırım stratejileri ile kira ve değer artışı potansiyeli olan taşınmazlara yatırım yaparak getiri elde etmektir. Her iki Fonumuz da, başta Akdeniz olmak üzere sahil bölgelerimize yoğunlaşacaktır.'' dedi.

Arsa Fonu, portföyüne aldığı arsaları değerine geldiğinde satabilecek. Karma Fon, portföyüne aldığı konut, dükkan, ofis gibi taşınmazlardan hem kira geliri elde edecek hem de taşınmazlar değerine geldiğinde
taşınmazları satabilecek.

Fenerciopğlu: ''Fon süremiz 5+5 yıl “Kural olarak” Fon yatırımcıları ancak fon süresi sonunda fondan çıkabilirler. Fon süremiz 5+5 yıldır. Ancak alınan arsalar ve taşınmazlar değerini bulur ve fon süresinden önce satılırlarsa, yatırımcılara dönem içinde de kar payı dağıtımı veya çıkış fırsatı tanınabilecektir.'' dedi.

GYF'YE KİMLER YATIRIM YAPABİLİR?

Fenercioğlu söz konusu fonlara en az 1.milyon TL veya katlarında yatırım yapılabileceğini açıkladı. Her bir Fon
için büyüklük hedefi 500 milyon TL. En az 1 milyon TL nakit veya benzeri varlığı olan gerçek veya tüzel kişi nitelikli yatırımcılar fona yatırım yapabilir.
 

Fenercioğlu ile NEO Portföy arasında gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!