02 / 05 / 2024

Fer Yapı 2 milyar dolar ciro hedefliyor!

Fer Yapı 2 milyar dolar ciro hedefliyor!

Son 2 yılda 5 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, hedeflerinin 5 yılda 2 milyar dolar ciro olduğunu söyledi. Firmanın 2 yıllık cirosu 1 milyar dolar...



Geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptıkları Kağıthane Premier Kampüs Ofis projesi ile 2 yılda 5. projelerine imza atan Fer Yapı, hedeflerinin üstüne çıkıyor. 5 yıl içerisinde 2 milyar dolar ciro hedeflediklerini vurgulayan Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, 2 yıl içerisende 1 milyar dolar ciro yaptıklarını 5. yılda 2 milyar dolar cironun üzerine çıkacaklarını söyledi.


Sektöre büyük katkı sağlayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından fabrika, depo, dükkan, mağaza gibi ticari gayrimenkullerin değerinin yüzde 50'si oranında kullanılan kredi sınırının kaldırılması ile ilgi de değerlendirme yapan Kumova, kararın sektörün büyümesine büyük katkı sağlayacağını belirtti. 


Türkiye'nin büyümesinin önündeki engel de kalktı

Ticari gayrimenkuldeki kredi kullanımında yüzde 50 sınırının sadece sektörün değil Türkiye'nin büyümesinin önünde de bir engel olduğunun altını çizen Kumova, "Ticari gayrimenkul kredi kullanımlarında yüzde 50 sınırının kaldırılmasından biz son derece mutluyuz. Ticaret yapan bir insanın günlük operasyonda kullandığı bir parayı çıkartıp bir gayrimenkule yatırması Türkiye'nin büyümesinin önünde bir  engeldir. Çalışırken, kar ederken bunu yavaş yavaş ödüyor olabilmek çok doğru bir karar. Bu kararın sektöre de katkısı kuşkusuz çok büyük olacaktır" diye konuştu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön