02 / 05 / 2024

Fer Yapı Sinpaş'dan sonra Boyner 'le el sıkıştı!

Fer Yapı Sinpaş'dan sonra Boyner 'le el sıkıştı!

Bomonti ve Kartal"daki projelerin yanı sıra Altınyıldız Mensucat"ın fabrikasını alarak proje geliştirmek isteyen Fer Yapı, Ağustos"ta imzaladığı projelerinin temellerini gelecek nisanda atarak satışa başlayacak



Altı aylık ticari hayatına Bomonti ve Kartal"daki projelerin yanı sıra Altınyıldız Mensucat"ın fabrikasını alarak proje geliştirmek isteyen Fer Yapı, Ağustos"ta imzaladığı projelerinin temellerini gelecek nisanda atarak satışa başlayacak
şžehir merkezlerine yakın, orta ve ortanın üstündeki kesime hitap etmek üzere kurulan Fer Yapı, altı aya üç proje sığdırdı. Sektörde uzun geçmişleri olan Ramadan Kumova, Muammer Saka ve Süleyman Kaya tarafından kurulan Fer Yapı, Bomonti ve Kartal"da ciddi projelere yoğunlaşırken diğer yandan da Altınyıldız Mensucat"ın Yenibosna"daki 71 bin 838 metrekare büyüklükteki arsa sını Boyner Grubu"ndan devralmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Fer Yapı"nın kurucu ortakların olan Ramadan Kumova , proje geliştirmek, gerçekleştirmek, işler hale getirmek ve son aşamada bu gayrimenkulleri yabancı fonlara satmak üzere yola çıkan bir şirket olduklarını dile getirdi. Yatırım maliyeti 10 milyon, cirosu 80 milyon doların altındaki projelere girmeyeceklerini söyleyen Kumova, yılsonuna kadar 60 ile 80 bin metrekare büyüklükteki bir lojistik deposu kurma projesi için düğmeye bastıklarını söyledi. Avrupalı firmaların lojistik deposu ihtiyacı olduğunu belirten Kumova, bu deponun maliyenin 40 milyon dolar civarında olmasını hesapladıklarını vurguladı.
İlk etapta konut ve ofis projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Kumova, yılsonuna kadar lojistik ve uygun alan bulduklarında da AVM projesi gerçekleştireceklerini belirtti. Kumova, Sinpaş"ın Bomonti"deki arazisi ile Kartal"daki konut ve ticaret merkezi projesi üzerine çalıştıklarını ve tüm projelerde Nisan 2011"de hem satışa çıkacak, hem de temelleri atacaklarını söyledi.

Yenibosna"da net pir proje yok
Sürpriz bir açıklama ile Yenibosna"daki Altınyıldız Mensucat"ın arsasını kat karşılığı aldıklarını belirten Kumova, konu çok taze olduğu için henüz kafalarda bir şekillenme olmadığını ifade ederek, œBurası her açıdan çok kıymetli bir arsa. Konut, ticari üniteler ve diğer projeler için çok uygun. Kuyumcukent, Havalimanı, Star City AVM, diğer tekstil mağazaları, AVM"ler, Halkalı"daki toplu konutlar ve gazeteler birkaç dakika uzaklıkta. TEM üzerinde ve E-5"e 10 dakika uzaklıkta diye konuştu.

Bomonti"de bir gökdelen daha yükselecek
Sinpaş"tan kat karşılığı aldıkları şžişli Bomonti"deki arsanın Anthill ve Rixos Bomonty projelerine çok yakın olduğunun altını çizen Kumova, œBomonti"deki arsa 6 bin metrekare büyüklükte. Burada 20 bin metrekare inşaat yapacağız. Konut, ofis ve homeoffice olacak. En fazla 300 bağımsız bölüm olmasını planlıyoruz. Konu çok taze olduğu için tüm ekip nasıl bir proje olacağı üzerine kafa yoruyor. Nisan"da lansmanına çıkacağımız binanın yüzde 58"ini Sinpaş"a vereceğiz. İki yıl içinde bitirmeyi planladığımızı bu projenin çok ilginç olmasını istiyoruz. Bin metrekare oturumlu, 30 kat üzeri ve 130 metre yükseklikte olacak diye konuştu.

Ticaret merkezi ve konut olacak
Geliştirdikleri binaların çok yeni olduğu için kafalarında net bir resim olmadığının özellikle altını çizen Kumova, Kartal"da geliştirecekleri ikinci projenin de E-5 Karayolu"na 100 metre cephesi olduğu için ticari bölümleri öne çıkarmak istediklerini vurguladı. Ön tarafta ticari üniteler, arkada konutların yükseleceği arsanın 27 bin metrekare yüzölçümünde olduğunu ifade eden Kumova, œBurası da karma bir proje olacak. O arsanın 1.5 emsali olduğu için yaklaşık 40 bin metrekare inşaat yapacağız. Biz tüm izinleri sonuna kadar kullanmaktan yana değiliz. İnsanların rahatça yaşayacakları, nefes alacakları ve kendilerini iyi hissedecekleri projeler yapacağız dedi.


Geri Dön