02 / 10 / 2024

Feraye Tanyolaç'ın 'Fareli' dediği Bebek'teki eve bilirkişi 75 bin TL değer biçti! 

Feraye Tanyolaç'ın 'Fareli' dediği Bebek'teki eve bilirkişi 75 bin TL değer biçti! 

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'a mahkemeden kötü haber geldi. Tanyolaç'ın 'Fareli' dediği eve bilirkişi 75 bin TL değer biçti. İşte raporda yer alan ayrıntılar...




Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın Bebek'teki Arif Paşa Korusu'nda bulunan  apartman dairesinde 11 bin TL kira ile oturması gündeme bomba gibi düştü. 

Konut sahibi Gülsüm Suna Çakmur, avukatı Çiğdem Kezer aracılığıyla kiranın 80 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin geçtiğimiz aylarda dava açtı. 

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın geçtiğimiz duruşmasında, konutun kira bedelinin belirlenmesi için bilirkişi heyetinin inceleme yapmasına ve rapor hazırlanmasına karar verilmişti. Konut sahibi Sakmur, kiracısının 100 bin liralık evde 11 bin liraya oturduğuna dikkat çekmiş, Feraye Tanyolaç ise "Fareli, pireli eve 80 bin lira çok. 45 bin liradan fazla etmez" açıklamasını yapmıştı.

Feraye Tanyolaç ın Fareli dediği Bebek teki eve bilirkişi 75 bin TL değer biçti! 

BİLİRKİŞİ: 75 BİN TL KİRA DEĞERİ VAR

3 kişilik bilirkişi heyeti 12 Eylül'de Arif Paşa Korusu'ndaki evde incelemesini yaptı. Feraye Tanyolaç'ın, "Gecekondu dairesinde, kapıcı dairesinde oturuyorum. Fareler dadandı" dediği konutla ilgili bilirkişi heyeti yaptığı incelemeyle 75 bin TL kira bedelinin olduğunu tespit etti. 

Mahkeme başkanı ile birlikte bilirkişi heyeti Bebek'teki eve gitti ve gereken ölçüm ile incelemeleri gerçekleştirdi. Fotoğraflarının da çekildiği evin, 3 oda 1 salonluk 150 metrekarelik bir alan olduğu belirtildi. İncelemede, salon, oda, antre ve mutfağın zeminlerinin laminant parke kaplamalı, duvarlarının saten boyalı olduğu, tavanlarının ise tavan boyası ile boyalı olduğuna dikkat çekildi. 

Banyo ve tuvaletin zemin ve duvarlarının da seramik kaplamalı olduğunun altı çizilirken, mutfakta ise kaliteli malzemeden imal edilen mutfak dolapları, mutfak tezgahının bulunduğu aktarıldı. Raporda, pencerelerin de PVC doğramadan imal edildiği, dairede iç kapıların pres, dış kapının ise çelik olduğuna vurgu yapıldı. 

Feraye Tanyolaç ın Fareli dediği Bebek teki eve bilirkişi 75 bin TL değer biçti! 

3 EMSAL İLAN YER ALDI 

Bilirkişi heyeti evin bölgedeki emsallerde de incelemeler yaptı. Raporunda bölgede aynı özelliklere haiz 3 farklı evin ilan bilgilerine yer verildi. 

Bir örneğin 95 bin lira, diğerinin 79 bin 500, bir diğerinin ise 80 bin liralık aylık kira ücretiyle ilana verildiği belirtildi. 

Feraye Tanyolaç'ın konutunun olduğu muhitin statüsü, imar durumu, cephe şartları, kullanışlı olması ve çevredeki gayrimenkullerin halihazırdaki değerleri gibi faktörlerin dikkate alınarak raporun hazırlandığına vurgu yapıldı. 

Feraye Tanyolaç ın Fareli dediği Bebek teki eve bilirkişi 75 bin TL değer biçti! 

BEBEK'TE 4 YILDA METREKARE FİYATI YÜZDE 667.88 ARTTI

Bölgedeki emlak ofisleri ile de görüşen heyet, ortalama piyasa bedelleri ile evin değerini belirledi. Heyet raporunda, Bebek'te kiralık metrekare fiyatının son dört yılda yüzde 667.88 oranında artış gösterdiğini ve Ağustos ortalamasının metrekare başına 719 lira olduğunu saptadı. Bölgedeki diğer evlerle karşılaştırılırken, güncel ekonomik göstergeler ve piyasa verilerinin de dikkate alındığı vurgulandı. Raporda, davanın açıldığı tarih olan 1 Aralık 2023 itibariyle aylık kira değer hesaplamasıyla metrekare başına 500 liradan hesaplanarak 75 bin lira kira bedelinin hesaplandığı aktarıldı. Hazırlanan rapor mahkemeye sunuldu.

Arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Uzmanı Çanakkale Lapseki’deki fırsat bölgeleri açıkladı!

TOKİ’den bomba haber: 25 ilde yüzde 48 ay vadeyle 379 arsa satışı başladı!

Bakan Mehmet Şimşek’ten dar gelirliye konut müjdesi!


Geri Dön