03 / 05 / 2024

Feride Hanım Yalısı'na gemi çarptı!

Feride Hanım Yalısı'na gemi çarptı!

Artık İstanbul Boğazı'ndaki yalılarda oturmak sadece para değil, cesaret de istiyor



29 Mayıs günü Yeniköy'de Oya Başar'ın oturduğu yalıya bir Ro-Ro gemisinin çarpmasının ardından dün Anadoluhisarı'nda  dümeni kilitlenen bir gemi bir yalının iskelesine çarptı. İsrail'den Ukrayna'ya giden 94 metre uzunluğunda 2 bin 659 grostonluk boş kuru yük gemisinin dümeni, İstanbul Boğazı'ndan  geçişi sırasında kilitlendi. Anadoluhisarı önlerinde karaya oturan gemi için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı botlar ve römorkörler bölgeye sevk edildi. Gemi kurtarma römorkörleri ile çekilerek Büyükdere açıklarına götürüldü. Geminin şirketi adına avukatı Prof. Dr. Mehmet Ülgener Anadoluhisarı İskelesi'nin hemen yanında bulunan Süren Gündüz'ün kiracı olarak oturduğu yalının iskelesine hafif bir şekilde vurduğunu söyledi. Kıyıdaki yalılarda yaşayanlarsa bir ses duyup dışarı çıktıklarında gemiyle karşılaştıklarını ve şaşırdıklarını söyledi.
Radikal

Yalıya yine davetsiz misafir

İstanbul Boğazı son bir ay içinde ikinci kez tehlike atlattı. Geçtiğimiz günlerde dümeni arızalanan kereste yüklü ‘Ella J' adlı Ro-Ro gemisi Yeniköy'de tiyatro sanatçısı Oya Başar'ın yalısına çarpmıştı.

Dün de İsrail'in Ashdod Limanı'nından Ukrayna Nıkolayev Limanı'na giden 94 metre uzunluğundaki 5 bin 600 grostonluk ‘İlke Mete' adlı boş kuru yük gemisi dümeni kilitlenince Rumeli Hisarı'nda Feride Hanım Yalısı'na çarptı. Yalının iskelesi ile çatısı hasar görürken kaptanın çabaları ile gemi, aralarında işadamı Doğu Gözaçan ile Ali Rıza Bozkurt'un yalılarının da bulunduğu dört yalının iskelesine dayanarak güçlükle durabildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 1.5 saat süren çabalarıyla İlke Mete gemisi Büyükdere açıklarına çekildi. Kurtarma çalışmaları devam ederken, başka bir kazanın yaşanmaması için İstanbul Boğazı, transit gemilerin geçişine kapatıldı.
Star


Geri Dön