06 / 05 / 2024

Ferit Yıldırım: Emlak yabancılar için cazip hale getirilmeli!

Ferit Yıldırım: Emlak yabancılar için cazip hale getirilmeli!

Acre Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Yıldırım; “Türkiye’de yabancılara emlak satışını durdurduk ve sadece yabancılara şirket kurup emlak alabilecekleri bir ortam oluşturduk" diye konuştu



Rusya’da emlak sektörüne yön veren ilk 10 kişi arasında gösterilen Acre Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Yıldırım; “Türkiye’de yabancılara emlak satışını durdurduk ve sadece yabancılara şirket kurup emlak alabilecekleri bir ortam oluşturduk. Örneğin Bodrum bir Cannes’dan çok daha fazla potansiyele sahipken ne acıdır ki değerlendiremiyoruz” dedi.

Rusya’da perakende devi IKEA’nın da emlak danışmanlığını yapan Ferit Yıldırım,  Türk emlak sektörünü değerlendirirken Türkiye’nin sahip olduğu doğal güzelliklere rağmen yapılan şehircilik hataları yüzünden Antalya, Bodrum, Istanbul ve diğer destinasyonların;Londra,Dubai ve Monaco şehirleri gibi değer kazandırılmadığını belirtti.

Ruslar krize rağmen emlak almaya devam ettiler

Türkiye’nin Rus pazarında emlak sektörünün sahip olduğu katma değeri kaçırdıklarını belirten Yıldırım; “ Ruslar krize rağmen emlak almaya devam etti ve ediyorlar. Bugün Nice’de 2 ile 20 milyon euro arasında satılan her 3 emlaktan birini Ruslar satın alıyor. Fransa ve İtalya da 20-100 milyon euro arasında ev ve villa almaya devam ediyorlar” dedi.

Emlak, gıda ve petrol alanlarında faaliyet gösteren Acre Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Yıldırım, sosyal konutların Türkiye için bir ihtiyaç olduğunu ancak yabancılar için lüks alternatifler üretilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Yıldırım; “ Biz ülkemize milyar dolarları çekebilmek için canla başla uğraşırken bugün S.Tropez’de emlak sektöründe milyar dolarlık katma değer yaratılıyor. Ülkemizde emlak yabancılar için cazip hale getirilmeli” dedi.

Rus emlak sektörü, Amerika ve Avrupa pazarına göre daha hareketli
Dünya ekonomisindeki krizlerin emlak sektörününe etkilerini de değerlendiren Ferit Yıldırım;“ Bu son kriz daha önce yaşanan 1998 krizine göre daha yıkıcı oldu. Bunun sebebi ’98 krizinin iç etkenlere bağlı, 2010 krizinin ise dış etkenlere bağlı olması. Rusya açısından bakarsak son yıllarda bankacılık sistemini ve banka kredilerini çok kullanan Ruslar bankaların krediyi birden kesmeleri nedeniyle zor durumda kaldılar. Bu durum inşaat sektörünü de etkiledi. ’98 krizinde ruble (Rusya para birimi) çok değer kaybetti. 2010 krizinde ise bankalar krediyi kestiler. Bu da her alanda Rusya’da iş ve yaşamı olumsuz etkiledi. İki kriz arasında en büyük fark bu oldu. Emlak sektörü açısından bakarsak, Rusya’da sektör yavaş yavaş canlanıyor. Bugün Rusya’da sektör, Amerika ve Avrupa pazarına göre daha hareketli” dedi.

Moskova’dan başka diğer bölgelerde de büyük fırsatlar var

Son yıllarda Türk İnşaat firmalarının gözdesi olan Rusya’da, Ferit Yıldırım ve Acre Şirketler Grubu, Rusya’ya parekende için gelen Türk firmalarının yüzde 90’nına emlak alanında danışmanlık yapıyor.
Rusya’ya yatırım yapmak isteyen inşaat firmalarına tavsiyelerde bulunan Ferit Yıldırım, düşünülen bölge için iyi bir marketing çalışması yapılması gerektiğini belirtti. Rusya’nın başkenti Moskova’dan ziyade diğer bölgelerde de büyük fırsatların olduğunu söyleyen Yıldırım, bölgeye yatırım yapmak için adım atarken dikkat edilmesi ve bu yüzden profesyonel hizmet alınması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Bodrum'un potansiyeli Cannes'dan daha büyük

Acre Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Yıldırım, yapılan şehircilik hataları yüzünden Antalya, Bodrum, İstanbul ve diğer destinasyonlara, Londra, Dubai, Cannes şehirleri gibi değer kazandırılamadığını belirtti

Rusya'da emlak sektörüne yön veren ilk 10 kişi arasında gösterilen Acre Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Yıldırım, "Türkiye'de yabancılara emlak satışını durdurduk ve sadece yabancılara şirket kurup emlak alabilecekleri bir ortam oluşturduk. Örneğin Bodrum bir Cannes'dan çok daha fazla potansiyele sahipken ne acıdır ki değerlendiremiyoruz. Ülkemizde emlak yabancılar için cazip hale getirilmeli" dedi.

Haberin devamı için tıklayınız

Geri Dön