07 / 05 / 2024

Fethi Çalık'ın 10 milyon dolarlık şirket kurduğu iddia ediliyor!

Fethi Çalık'ın 10 milyon dolarlık şirket kurduğu iddia ediliyor!

Güneş Gazetesi Yazarı Memiş Hoca TMSF'nin eski başkan yardımcısı olan Fethi Çalık, göreviyle ilgili olmadığı halde özel seyahatlere gidip, lüks otellerde kalıp büyük kişisel harcamalar yapması yönünde çıkan haberleri değerlendirdi...



Güneş Gazetesi Yazarı Memiş Hoca TMSF'nin eski başkan yardımcısı olan Fethi Çalık, göreviyle ilgili olmadığı halde özel seyahatlere gidip, lüks otellerde kalıp büyük kişisel harcamalar yapması yönünde çıkan haberleri değerlendirdi. İşte Memiş Hoca'nın bugünkü yazısı;



TMSF'nin eski başkan yardımcısı olan Fethi Çalık, göreviyle ilgili olmadığı halde özel seyahatlere gidip, lüks otellerde kalıp büyük kişisel harcamalar yapıp, bu harcamaları ise yönetim kurulu başkanı olarak atandığı Rumeli Çimento'ya fatura ettirdiği gerekçesiyle yargılanacak.

Savcılık tarafından Fethi Çalık'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında, Uzan grubu şirketlerini 2 milyon liraya yakın zarara uğrattığı gerekçesiyle dava açılmış.

Sevgili okuyucularım; hani hep derim ya "kontrolsüz güç, güç değildir" diye. Haklı ya da haksız herhangi bir şekilde birilerinin malına devlet el koyuyor, devletin atadığı insan ise bu şirketleri hoyratça kendi menfaatlerine, kendi çıkarlarına zevki sefalarına göre kullanıyor.

Bu hoş bir davranış, iyi bir ahlak değildir. Bu elde olan imkanları ve gücü kişinin menfaatine kullanmaktır. Yanılmıyorsam, hükümet TMSF ile ilgili dokunulmazlık kanunu

çıkarmıştı.

Bu kanuna göre; TMSF'de görev yapan yöneticiler, el koydukları şirketleri istedikleri gibi kullanıp zarara uğratsalar bile hiçbir şekilde hesap sorulmayacak, kontrol edilmeyecek.

Yani TMSF yetkililerine bir nevi "dokunulmazlık" kanunu çıkardılar.

Tabii ki adamlar da bunu fırsata çevirirler. Dünyanın hiçbir yerinde, herhangi bir şirket ve yöneticileri kanunla dokunulmazlığa sahip değildir.

Bu arada çevremdeki iş adamlarından duyduğuma göre; Fethi Çalık daha önce TMSF'de beraber çalışmış olduğu arkadaşlarıyla birlikte, 10 milyon dolarlık şirket kurmuşlar.

Merak ediyorum; eğer doğruysa memuriyetten gelen bu kişiler nasıl 10 milyon dolara sahip olup, şirket kurabiliyorlar.

Herhalde savcılar bunun da araştırmasını yaparlar. Tekrar söylüyorum; "kontrolsüz güç, güç değildir." Sadece bugünü değil yarının da hesabını yaparak yaşayalım. 


Güneş/ Memiş Hoca


Geri Dön