28 / 04 / 2024

Fethiye'de 275 bin TL'ye satılık motel ve restoran!

Fethiye'de 275 bin TL'ye satılık motel ve restoran!

Fetihye 1 İcra Müdürlüğü, Muğla-Fethiye-Kargı köyü,Kocaçalış mevkiinde bulunan Kutup Yıldızı Motel olarak geçen çatı katı restoranı satıyor. Toplam bedel olarak 275 bin TL olarak belirlenen motelin ihalesi 11 Temmuz 2011 Pazartesi Fethiye 1.İcra Müdürlüğü



Fetihye 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

FETHİYE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
DOSYA NO: 2009-2502
GAYRİMENKULUN AçIK
ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı :Muğla-Fethiye-Kargı köyü,Kocaçalış mevkiinde,Cilt:5, Sayfa: 1599, ada:49, Parsel:5'de kayıtlı, 240,62 m2 miktarlı, arsa vasfında gayrimenkul satılacaktır. Parsel içerisinde İki Katlı Betonarme Bina mevcuttur. Gayrimenkul, çiftlik Belediyesi sınırlan içinde, 101 Sokak güneyinde, Aygül Otel karşısında, ismi Kutup Yıldızı Motel olarak geçen çatı katı restoran şeklinde olan taşınmazdır. Denize yaklaşık 150 metre mesafededir. Yaklaşık 25 yıllıktır. Yaklaşık 125x2 kat+çatı katı ile birlikte 350 m2'dir. Bina şu anda boş durumdadır. İmar planında Turizm tesis alanı 2 kat, yapılaşma yüzdesi ise % 20-30 nispetindedir. İmar affından inşaat ruhsatı alınmış fakat oturma izni bulunmamaktadır. 15 odalı 30 yatak kapasitelidir. çatı katında restoran bulunmaktadır. Bina giriş kapısı ahşaptır. Dış pencereler PVC doğramalı, tabanlar seramik döşeli, iç duvarlar ve dış cepheler boyalıdır.

Gayrimenkulun tamamının muhammen bedeli 275. 000 00 (İkiyüzyetmişbeşbin) TL'dir.

SATIşž şžARTLARI:

1  - Gayrimenkulun birinci satışı 11.07.2011 Pazartesi günü saat:10.15 dan 10.25'a kadar, Fethiye 1.İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetlerin % 60 mı ve rüçhanlı alacaklar varsa, alacakları mecmuunu ve satış masraflarım geçmek şartıyla İhale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahüdü baki kalmak şartı ile, 21.07.2011 Perşembe günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse en çok artıranın taahüdü saklı kalmak üzere ar ¬tırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedeli malın muhammen bedellerinin % 40 m bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve payların paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2  - Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi borçluya, ihale pulu, KDV, tapu harç ve masraftan alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3  - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarına dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4  - İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ile kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilen sorumlu olacaklardır. İhale farkı, ,temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5  - şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6  - Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklan, başka bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları, satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması durumunda ve adresleri bilinmeyen tüm ilgililere de tebligat yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.
İİK.126Md.
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön