27 / 11 / 2024

Fethiye'nin tarım ürünleri turizm sektörüne tanıtılıyor!

Fethiye'nin tarım ürünleri turizm sektörüne tanıtılıyor!

İngiliz Seyahat Vakfı ile Co-Operative, Thomas Cook ve TUI gibi tur operatörlerinin işbirliğinde Kayaköy Mahallesi'nde açılan 80 stantta, ilçede üretilen yerel ürünler ile el sanatları örnekleri satışa çıkarıldı.




Fethiye'de "Tarım ve Turizm İşbirliği" projesi kapsamında düzenlenen yerel ürünler pazarında, ilçede üretilen ürünler turizm sektörüne tanıtıldı.


İngiliz Seyahat Vakfı ile Co-Operative, Thomas Cook ve TUI gibi tur operatörlerinin işbirliğinde Kayaköy Mahallesi'nde açılan 80 stantta, ilçede üretilen yerel ürünler ile el sanatları örnekleri satışa çıkarıldı.


İlçede üretilen tarım ürünlerinin turizm sektöründe değerlendirilmesi, üreticilerin turizmden daha fazla yararlanmaları ve otellerin yerel tarım ürünlerini tercih etmeleri amacıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen pazara, yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.


Projenin üretim ve pazarlama koordinatörü Şemsi Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Fethiye'deki otellerin mümkün olduğu kadar ilçede yetişen ürünleri kullanmasına yönelik gerçekleştirildiğini söyledi.


Amaçlarının yerel halkın ürünlerini pazarlayabilmelerine olanak tanımak olduğunu belirten Toprak, şöyle konuştu:


"Bu doğrultuda yerel halkın yararlanabileceği bir pazar açıyoruz. Bu pazara katılım ücretsiz. Pazarda el sanatları, yiyecekler, yaş meyve ve sebzelerin bulunduğu stantlar açtık. İsteyen herkes ürünlerini getirip burada pazarlayabiliyor. Pazarın bu yıl 7'ncisini yapıyoruz, sene sonunda bir pazar daha kuracağız."


Toprak, projeyi Türkiye'ye en fazla İngiliz turist getiren Co-Operative, Thomas Cook, TUI ile İngiliz Seyahat Vakfı'nın desteklediğini ifade etti.


Projeyle ürünlerin yurtdışındaki tanıtımını kolaylıkla yapabildiklerini vurgulayan Toprak, 5 yıldır devam ettirdikleri bu işte, Fethiye'deki köylere ulaşmaya çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:


"Bu doğrultuda 25 çiftçi ile çalışıyoruz. Burada otellerin sıklıkla kullandığı çok fazla ürün var. Bu ürünleri kontrol altında üretiyoruz. Çiftçilere aynı zamanda eğitim programı uyguluyoruz. Toptancılar da bu ürünleri alıp çalıştığımız 11 otele ulaştırıyor. Böylece yerel ürünlerin değerlendirilmesine katkı sağlıyoruz."


AA


Geri Dön