02 / 05 / 2024

Fettah Tamince Türkiye'nin Disneyland'ını kuruyor!

Fettah Tamince Türkiye'nin Disneyland'ını kuruyor!

Türkiye'nin ilk Disneyland'ı turizmci Fettah Tamince tarafından Antalya'nın gözde turizm beldesi Belek'e yapılıyor



3 yılda tamamlanması planlanan Disneyland'ın ilk bölümü 150 milyon dolar yatırımla gelecek yıl mayıs ayında hizmete girecek

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Cemil Uğurlu, Rixos otellerinin patronu Fettah Tamince'nin, BETUYAB'a ait 630 bin metrekare araziye Disneyland yapacağını açıkladı. Görüşmelerin ve resmi işlemlerin devam ettiğini bildiren Uğurlu, 150 milyon dolara mal olacak ilk bölümün 2011 Mayıs ayında turizmin hizmetine gireceğini kaydetti. Uğurlu, projenin diğer ünitelerinin 3 yılda tamamlanacağını kaydetti. Uğurlu, "Şu anda görüşmeler sürüyor, mevzuatlar; takip ediliyor. Henüz bir anlaşma yapılmadı, ama olacak inşallah. Fettah Bey ilk bölümü Mayıs'ta açmak için çok acele ediyor. Arazi sahibi BETUYAB, kâr ortağı olacak" diye konuştu.

PROJEDE DEV AKVARYUM DA VAR

Projede Disneyland'ın yanı sıra dev akvaryum, spor kompleksi, eğlence ve alışveriş yerleri ile bisiklet ve yürüyüş yollarının da olacağı öğrenildi. Disneyland'ın Belek ve Antalya'nın yanı sıra Türkiye için büyük avantaj olduğunu kaydeden Uğurlu, "Paris dışında Avrupa'nın önemli kentlerinde, Orta Doğu'da Disneyland yok. Proje hayata geçtikten sonra Belek'te turizm patlaması yaşanacak" dedi. Disneyland'ın bölgede turizmi 12 aya yayması bekleniyor.

55 yıllık eğlence parkı ABD dışında 3 şehirde var

Dünyada ilk Disneyland, film yapımcısı Walt Disney tarafından 1955 yılında Amerika'da kuruldu. Dünyanın en büyük eğlence parkı ve önemli bir turizm merkezi olan Disneyland, Walt Disney'in kahramanlarını yaşatan düzenlemeleri ile en çok çocukların ilgisini çeken bir panayır durumunda. Dünyada ABD'den başka Paris, Tokyo ve Hong Kong'da da Disneyland bulunuyor.  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de başkente Disneyland yapmak istiyor.
Habertürk


Geri Dön