05 / 05 / 2024

Fi-Island 28 Nisan'da açıklanıyor!

Fi-Island 28 Nisan'da açıklanıyor!

Ege'de ada satın alan Fi-Yapı, burada Fi-Island adını vereceği bir turizm tesisi kuracak



Ege'de ada satın alan Fi-Yapı, burada Fi-Island adını vereceği bir turizm tesisi kuracak. Fi-Yapı, yaklaşık 400 bin metrekare alanlı adada 1.000 odalı tatil köyünü iki yılda tamamlamayı planlıyor. Fi-Yapı yaklaşık 5 milyar dolar beklediği ada projesini 28 Nisan Çarşamba günü düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak.

Yaklaşık 400 bin metrekare alanlı ada hakkında daha önce açıklamalar yapan Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Bu hafta içinde imzaları atıyoruz. Ege'nin en güzel adalarından birisinin sahibi olacağız. Adanın adını düzenleyeceğimiz toplantıyla açıklayacağım" demişti. Ada için uzun zamandan beri görüşmelerin ettiğin ve artık sonuçlanma noktasına geldiklerini İnan şunları söylemişti:

"Almanların Yunanistan'a adalarını satmasını önermesi bizi harekete geçirdi. Kendi kendimize `neden bir adada proje geliştirmiyoruz' diye sorduk. Satılık adaları araştırdık. İyi bir alternatif bulduk. Anlaşmayı sağladık. Dünyanın en güzel turizm tesislerinden birini inşa edeceğiz. Projenin adı Fi-Island. İnşaatına bu yaz başlamayı ve en geç 2 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Adanın imarı var. 1.000 odalı bir tatil köyü yapacağız. Türkiye'de ilk kez bir adada tatil köyü yapımı gerçekleştirmiş olacağız. Birkaç yıl işletmesini yaptıktan sonra iyi bir alıcı bulursak satacağız. Yoksa ilerde gayrimenkul yatırım ortaklığı kurduğumuzda portföyümüze koyarız. Ege'de satılık çok ada var. Umduğumuzu bulursak satın almak için yeni adalara bakarız."
Tebernuş Kireçci


Geri Dön