Genel

Fi-Yapı Almanya yolcusu! 2011'in ikinci bombası!

Fi-Yapı’dan 2011 yılının ikinci bombası geldi. Fi-yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan Berlin’de 5 milyon 300 bin metrekare arazi aldıklarını açıkladı  

Arazi için 20 milyon euro ödeme yaptıklarını kaydeden İnan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Alanı 200 ile 500 metrekare arasında değişen 1001 villa yapacağız. Villaların fiyatı 500 bin ile 1 milyon 200 bin euro arasında değişecek. 2011 yılının Nisan ayında başlayacağız. 3 etaptan oluşan projeyi 36 ayda tamamlayacağız” dedi.
 
Aldıkları arazinin Berlin’e 70 kilometre mesafede olduğunu anlatan İnan arazi üzerinde 2 tarihi şatonun bulunduğunu söyledi.
 
Villaları pazarlama konusunda da görüşmelerinin olduğuna belirten Fikret İnan “Ruslar’ın Almanya’yı işgali sırasında  Rus Çarları bu şatoda kalmış. bu açıdan şato Ruslar açısından büyük önem taşıyor. İklimi dolayısıyla Berlin’in bu bölgesini Ruslar çok seviyor” diye konuştu.

Tebernüş Kireçci

Basında yer alan diğer haberler:

Almanya yolcusu Ankara’dan ödül aldı
Fi-Yapı’dan 2011 yılının ikinci bombası geldi. Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan Berlin’de 5 milyon 300 bin metrekare arazi aldıklarını açıkladı. Arazi için 20 milyon euro ödeme yaptıklarını kaydeden İnan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Alanı 200 ile 500 metrekare arasında değişen 1001 villa yapacağız. Villaların fiyatı 500 bin ile 1 milyon 200 bin euro arasında değişecek. 2011 yılının Nisan ayında başlayacağız. 3 etaptan oluşan projeyi 36 ayda tamamlayacağız” dedi. Aldıkları arazinin Berlin’e 70 kilometre mesafede olduğunu anlatan İnan, arazi üzerinde 2 tarihi şatonun bulunduğunu söyledi.

Villaları pazarlama konusunda da görüşmelerinin olduğuna belirten Fikret İnan “Ruslar’ın Almanya’yı işgali sırasında Rus Çarları bu şatoda kalmış. Bu açıdan şato Ruslar açısından büyük önem taşıyor. İklimi dolayısıyla Berlin’in bu bölgesini Ruslar çok seviyor” diye konuştu.

Ralliye sponsor oldu
Öte yandan Fiyapı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ankara’da 90 engelliye akülü sandalye alınması amacıyla düzenlenen milletvekilleri rallisine sponsor oldu. Milletvekillerinin yarıştığı rallide Fikret İnan’ın pilot, Metin Şeantürk’ün co-pilot olduğu ekip yarışmada birinci olurken, milletvekili olmadıkları için sıralayamaya alınmadı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, katkılarından dolayı yarıştan sonra Fikret İnan’a plaket verdi.
Fiyapı sponsorluğunda gerçekleşen ralli renkli enstantanelere sahne oldu. TBMM’nin 90'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle 90 engelliye akülü tekerlekli sandalye alabilmek için 90 milletvekili düzenlenen ralliye katıldı. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı ralliye kadın milletvekilleri de büyük ilgi gösterdi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da izlediği yarışın startını Meclis Başkanı Şahin verdi.

Rallinin asıl galibi Fikret İnan-Metin Şentürk ikilisi oldu
Resmi olarak AK Parti Bursa milletvkili Ferit Tunçak’ın kazandığı rallinin asıl galibi Fikret İnan-Metin Şentürk ikilisi oldu. Yarış milletvekilleri arasında olduğu için Metin Şentürk ve Fikret İnan slalom yarışını 31 saniyede tamamlarken birinci olan Bursa milletvekili Tunçak’ın derecesi 33 saniye oldu.

Meclis Başkanından teşekkür plaketi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, katkıları için Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'a teşekkür plaketi verdi. Duyarlılığından dolayı Fikret İnan'ı kutlayan Şahin, engellilerin hayata kazandırılmasında Fikret İnan gibi duyarlı işadamlarına ihtiyaç olduğunu belirtti. İnan’da yaptığı kısa konuşmada, engellilerle ilgili birçok sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini belirterek,. “Bu organizasyon vesilesiyle 90 engelliyi hayata kazandırmanın mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.