29 / 04 / 2024

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi değişimi kayıt altına aldı!

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi değişimi kayıt altına aldı!

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi; kentsel dönüşüm projesinin İstanbul'da ilk uygulandığı semt olan Fikirtepe'nin 2012'den 2015 yaz aylarına kadar devam eden değişimini fotoğraf ve ses kaydı aracılığıyla kayıt altına almayı deniyor.



Bir zamanlar "varoş" olarak sıfatlandırılan Fikirtepe, şehrin büyümesiyle merkeze hızla yaklaştı. Anadolu Yakası metro hattının açılmasıyla da "para eden" bir semt haline gelip, tüm gayrimenkul-inşaat firmalarının dikkatini çekti. Şirketlerin doymak bilmeyen iştahları, semt halkının bir anda zengin olma hayalleriyle birleşince meydan dozerlere, kepçelere kaldı. Bir daha dönemeyeceklerini bilerek evlerini barklarını elden çıkaran Fikirtepe sakinleri, ilk zamanlar inşaatların bir türlü başlamamasıyla korksa da, şimdi binaların hızla yükselmesini uzaktan seyretmeye devam ediyorlar. 


Sürgünde Yeni Perde: Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi; kentsel dönüşüm projesinin İstanbul'da ilk uygulandığı semt olan Fikirtepe' nin 2012 den 2015 yaz aylarına kadar devam eden değişimini fotoğraf ve ses kaydı aracılığıyla kayıt altına almayı deniyor.


İFSAK Belgesel Proje Grubu üyelerinden Murat ŞENSU ve Metin OFLUOĞLU' nun fotoğraflarından veses kayıtlarından oluşan serginin fotoğraf ve metin editörü Altan BAL. 


İFSAK Belgesel Proje Grubu Hakkında 

İFSAK Belgesel Proje Grubu, İFSAK çatısı altında Altan BAL ve Murat COŞKUNÇAY tarafından Ocak

2014'de amatör kaygılarla kuruldu.


İFSAK Belgesel Proje Grubu, insanın anlatma ve anlama araçlarından biri olan "Belgesel" disiplininde, günlük hayattan insan hikayeleri anlatarak, bireyin "başka"yla  "empati" kurma çabasına küçük de olsa bir katkı sağlamayı amaçlar. Grup üyeleri  fotoğraf sanatıyla  daha çok "amatör heyecanlarla" ilgilenen,  profesyonel şekilde üreten, istekli İFSAK üyelerinden oluşur. Grubun fotoğraf editörlüğünü Altan BAL üstlenmiştir.


Geri Dön