03 / 05 / 2024

Fikirtepe'de hak sahiplerine şirketler tarafından ihtarname gönderildi!

Fikirtepe'de hak sahiplerine şirketler tarafından ihtarname gönderildi!

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Fikirtepe'de, bazı hak sahiplerine evlerini boşaltmaları ve anlaşmaları için şirketler tarafından ihtarname gönderildi. Uzmanlar ise şirketlerin değil sadece Bakanlık'ın ihtarname gönderebileceğini belirtti...



Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Fikirtepe'de, bazı hak sahiplerine evlerini boşaltmaları ve anlaşmaları için şirketler tarafından ihtarname gönderildi. Planların henüz askıdan inmediğini hatırlatan uzmanlar, şirketlerin değil sadece Bakanlık'ın ihtarname gönderebileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Afet Yasası kapsamında Mayıs ayında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Kadıköy Fikirtepe'de, bazı hak sahiplerine evlerini boşaltmaları ve anlaşmaya varmaları için şirketlerden ihtarname gönderildi. O şirketlerden biri olan E7 inşaat firması, hak sahiplerine gönderdiği ihtarnamede 15 gün içinde kendileriyle anlaşmaya varılmasını ya da sahip oldukları hisselerinin Bakanlık aracılığıyla satılacağını belirtti.

Konuyu gazetemize değerlendiren uzmanlar, şirkederin buna yetkilerinin olmadığını ifade ederek, "söz konusu bölgeyle ilgili daha bir proje yokken ve planlar askıdayken, neyin karşılığında bu sözleşmeler imzalanacak" dedi.

İhtarname ulaşan ve itiraz dilekçesi ileten bazı hak sahipleri, her türlü olumsuzluğa ve kanunsuzluğa karşı hazır olduklarını belirti.

İsmini vermek istemeyen bir hak sahibi, durumu şöyle anlatıyor: "Ortada proje yok. Bu işi yapan şirketlerin mali durumu güven vermiyor, devletin garantör olması lazım, o da olmuyor. Bu gibi ihbarnamelerle bizleri korkutmaya çalışıyorlar. Mahallede komşuluk diye bir şey kalmadı zaten. Birbirini gören, sen imzaladın, sen niye imzalamadın diye kavga ediyor. Para için imzalamadığımızı sanıyorlar. Halbuki kandırılmak istemiyoruz ve hakkımızı almak istiyoruz. Hukuki olarak gerekli işlemleri yapacağız. Şirkete ihbarname çektik."

Fikirtepe'de esnafken dükkanını kapatmak zorunda kalan Yasin Bektaş, yaşananları şöyle özetledi: "Kiracılar zaten ilk mağdurlardı, gittiler çoktan.
Esnaf mağdur oldu, benim nalbur dükkanım vardı, kapatmak zorunda kaldım.
Bakanlık şeffaf davranmıyor. Deprem bölgesi ilan edilmesi bile firmaların kârına kâr kattı. Firmalar kendi aralarında anlaşıyorlar. Bir adaya bir firma girdiyse, diğeri girmiyor.Fiyatları da kendi aralarında ayarlıyorlar."

Fikirtepe hakkında plan notları, 25 Eylül'de askıdan inecek. Bu tarihe kadar itirazlar yapılabilecek.


Sol Gazetesi

Geri Dön