05 / 05 / 2024

Fikirtepe'de ifraz ve düşük emsal riski!

Fikirtepe'de ifraz ve düşük emsal riski!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde imza atmamış vatandaşlar ile anlaşmak yerine kanunları zorlayıp arkadan dolanma girişimleri sürecin sağlıklı ilerlemesini engelliyor ve zaman kaybına sebep oluyor.



Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde imza atmamış vatandaşlar ile anlaşmak yerine kanunları zorlayıp arkadan dolanma girişimleri sürecin sağlıklı ilerlemesini engelliyor ve zaman kaybına sebep oluyor.


Danıştay'a rağmen !!!


Vartaş İnşaat'ın kat karşılığı sözleşme imzalamamış bir vatandaşın arsasını muvafakatı olmadan resen tevhid girişimi, vatandaşın şikayeti ile bozulmuş oldu. Daha öncesinde acele kamulaştırma girişimlerinin de uygulanarak işleme konulduğu adada, en son Danıştay'ın vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının da kanunları zorlama girişimlerine engel olamadığı görüldü.


''Hakkımızı sağlama almadan olmaz, kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz ''


FİKİRTEPEHABER.com'a konuşan arsa sahibi firma ile her ne kadar sıkıntılı bir süreç yaşamış olmalarına rağmen, anlaşma taraftarı olduklarını belirtmekte. Aynı vatandaş, Firmanın dayatma ve baskılarından dolayı devamlı sıkıntı yaşadıklarını, kendilerinden dolayı kimsenin mağdur olmasını da istemediklerini fakat, haklarını korumak için sonuna kadar hukuki mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.


İstanbul Büyük şehir Belediyesinde onaylanan avan sonrası ortaya çıkan iptal işlemi sonrası ne olacak ?


Kadıköy Tapu ve kadastro Müdürlüğü'nde yapılan işlemde vatandaşın tapusu üzerinde kendi rızası ve bilgisi dışında hatta mahkeme kararına rağmen yapılan usülsüzlük, vatandaşın şikayetiyle son buldu. Bu şikeyet sonrası oluşan son durumla ilgili İBB'nin yeni bir terk ve tevhid çalışması yürüterek mevcut parselle ilgili ifraz işlemini gerçekleştirmesi bekleniyor.


Bundan sonra yeniden tevhid ve ifraz işlemlerinin yapılması beklenilen Vartaş adasında, ada bütünlüğünün bozulmasından dolayı emsalin düşme riski artmış bulunmakta.


FİKİRTEPEHABER.com olarak görüşlerine başvurduğumuz bazı uzmanların görüşlerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planlarda her hangi bir değişiklik yapmaması ihtimali firmadan ziyade mevcut koşullarda anlaşmış bulunan vatandaşların aleyhine emsal düşüşü olarak işleyebilir. Bu düşüş riski Fikirtepe genelinde değil özellikle anlaşması bitmemiş ve resen tevhid sonucu ifraza gitme potansiyeli olan adalar için geçerlidir.


FİKENTDER'in mağduriyetlikleri önleme adına uzlaştırma girişimleri ve konuya ilişkin açıklaması ...


Konuya ilişkin açıklama yapan FİKENTDER '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Başkanı Yasin BEKTAŞ , ''büyük bir proje ve zamansal gecikmeler imza atan vatandaşların aleyhine işliyor '' diyerek sözlerine şöyle devam etti, '' bunun yanında , emsalin de düşme olasılığının bulunması kabul edilemez karamsar bir tabloyu ortaya çıkartıyor.  Tüm bu olumsuzluklara rağmen, FİKENTDER Derneği olarak Fikirtepe genelinde olduğu gibi bu ada ile ilgili ciddi girişimlerimiz mevcut. Hakların korunarak, her hangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden ileri dönük imzaların tamamlanması ve ada bütünlüğünün sağlanması noktasında iyimseriz '' dedi. 


Karşılıklı iyi niyet mutabakatı sürecin sağlam ve sorunsuz ilerlemesini sağlar


Bektaş son olarak, '' imzası yarım kalan tüm firmaların iyi niyetle yaptıkları çalışmaların devamında, imzası eksik vatandaşların imzalarını da hakkaniyetli bir şekilde bitirme noktasına getirerek süreci taçlandırmalarını ve projelerine başlamalarını istiyoruz. Firmaların hakkını arayan vatandaşlara karşı, kanun yolunu zorlayarak, baskı anlamına gelebilecek tüm girişimlerine karşıyız. Firmaların, süreci uzatan bu tarz girişmlerden uzak durarak yapacakları her türlü diyalog çalışmalarını FİKENTDER Derneği olarak kuvvetle destekliyoruz. İş yapabilme kabiliyetine sahip iyi niyetli Firmalarda olduğu gibi, hak, hukuk dairesinde kalıp, fırsatçılık yapmadan, iyi niyetli hak arama çabalarında bulunan vatandaşları destelemeye de devam edeceğimizi herkesin bilmesini isteriz '' dedi. 


Fikirtepe Haber 


Geri Dön