01 / 05 / 2024

Fikirtepelilerin kira yardımı mücadelesi sonuç verdi!

Fikirtepelilerin kira yardımı mücadelesi sonuç verdi!

Fikirtepe'ye kira yardımı için yapılan ısrarlı talepler sonucu, çıkarılmak üzere olan yeni torba yasaya Fikirtepe gibi riskli alanlara da kira yardımı ödenmesi ve kredi verilmesi için madde eklendi.




Kentsel dönüşümde sıkıntılar yaşayan Fikirtepe halkı kamulaştırma ve kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda Fikirtepe mağduru katıldı.  


Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde dilekçeli basın tolantısı tertip eden Fikirtepelilerin kira yardımı mücadelesi sonuç verdi.


Fikirtepe'ye ödenmeyen kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan ısrarlı talepler sonucu, çıkarılmak üzere olan yeni torba yasaya Fikirtepe gibi riskli alanlara da kira yardımı ödenmesi ve kredi verilmesi için madde eklendi.



İşte Fikirtepelilerin talepleri



1- Ruhsat alan firmaların acil olarak maliklere tapularını kontrollü bir şekilde dağıtması,


2- Ruhsat almak için müracaat eden firmalar öncelikle noterden bile olsa maliklerin dairelerini tespit ettirmesi,


3- Bir kaç firmanın imza topladığı bir yapı adasında başkaca bir firmanın az sayıda imzası var ise tapudan bu firmanın şerhlerinin kaldırılması,


4- Firmaların tapuya şerh koydurup adaları kitlemesinin, adalar üzerinden para kazanılmasının ve çantacılık yapılmasının engellenmesi bekleniyor.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön