Genel

Fikret İnan: Artık denizde bile stat yapılabilir!

500 konutu yüzde 25 prim garantisiyle satıp olmazsa parayı iade edeceğini söyleyen Fiyapı'nın sahibi Fikret İnan, "Hepsini geri almak gerekse 75 milyon lira eder. O tarihte benim kasamda 115 milyon lira olacak" dedi

Bahçeşehir'de gerçekleştirdiği Fi-Side adlı projede yüzde 25 prim garantili kampanya yapan Fiyapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, söz konusu satış modelini anlattı. Bloomberg HT'ye konuşan İnan, "Büyük bir iş yapıyormuşuz gibi övünüyoruz. Bu primi gayrimenkul zaten yapıyor. Yalnız bizim sattığımız değil, pek çok firmanın projesinde bu böyle. Yaptığımız 8 projede 1 yılda yüzde 40'tan 70'e varan primler görük" dedi. Son dönemde 'Gayrimenkul kazanç getirmiyor' tavrı oluşmaya başladığını ifade eden İnan, kampanyayı şöyle anlattı:

'BAŞTAN UCUZ SATIYORUM'
'Yatırımcının tavrına karşılık, 'Gayrimenkul en iyi yatırım aracı' demek istedik. Dedik ki, 14 ayda daireyi, tapuyu alın; 14 ay sonra satmak isterseniz 2 ay içinde sizin adınıza yüzde 25 primli satacağız. Satılmazsa da bu orandan geri alacağız. Metrekaresi bin 100 TL'ye daire satıyorum. Yüzde 25 primle bin 365 TL eder. Bahçeşehir'de bin 365 TL'ye bitmiş, modern, lüks bir sitede yer alma şansınız yok. Dedikodumuzu yapanlar, o bölgede 2 katı fiyata konut satıyor. Ben yüzde 25 deyince başka türlü anlaşılıyor. Kampanya 500 daireyle sınırlı. 1 kişi 1 daire alabiliyor. Diyelim ki olağanüstü bir hal oluştu. Yüzde 25 prim yapmadı evler. Daha önceki kampanyalarımızdan, bu kampanyada taahhüt ettiğimiz tarihten 2 ay öncesinde kasaya girecek 115 milyon TL alacağımız var. Hedeflediğim ciro 60 milyon, yüzde 25 primli haliyle 75 milyon TL. 500 kişi vazgeçse, elimde tahsil edeceğim paradan fazlası var. Hepsini öderim.

'ARTIK DENİZDE BİLE STAT YAPILIR'
Beşiktaş'ın maçlarını oynadığı Fiyapı İnönü Stadı'nın sponsoru olan, stadın yenilenmesine de talip olan İnan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Dolmabahçe'de yapılacak yeni bir stat ve inşaat yüküne karşı çıkması konusunda şunları söyledi: "Sayın Bakan, çok net fikirlerini söyledi. Tavnnı ortaya koydu. Bizim staaı yapmamız için öncelikle tüm izinlerin alınmış olması gerek. Şu anda belirsizlik hakim. Beklemedeyiz. Sayın Günay, 'Orası dolgu bölgesi, kayma tehlikesi var' dedi. Bir yerde katılıyorum, bir yerde katılmıyorum. Teknoloji gelişti. Profesyonel inşaat teknikleri var. Denizin içine bile stat yapılabilir. Ama oranın kültürel, sosyal donatı alanları bulunan bir yer olması özlemi bende de var. Çok hassas, bıçak sırtı bir konu."
Habertürk