04 / 05 / 2024

Fikri Işık: OSB'lerde kesinlikle arazi rantına müsaade etmeyeceğiz!

Fikri Işık: OSB'lerde kesinlikle arazi rantına müsaade etmeyeceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'deki Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TOSB) kurulan Ömür-Dayanım İnovasyon Merkezi' nin (OTAM) açılış töreninde konuştu...




Gebze'deki Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TOSB) kurulan Ömür-Dayanım İnovasyon Merkezi'nin (OTAM) açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayicilerin ülkenin kahramanları olduğunu belirterek, her türlü tartışmanın aslında bedelini sanayicilerin, iş adamlarının ve büyük oranda da KOBİ'lerin ödediğini ama bugüne kadar hiçbir engelin sanayicileri yıldırmadığını söyledi.


Türkiye'nin dünyaya örnek modellerinden birinin organize sanayi bölgeleri (OSB) olduğuna, şu anda pekçok Avrupa ve dünya ülkesinin OSB'lerin güzel uygulamalarını Türkiye'de gördüklerine dikkati çeken Işık, "Bizim dünya çapında tutan modellerimizden bir tanesidir OSB'ler. Hele hele ihtisas OSB'leri, daha da takdir edilen yapıya geldi" diye konuştu.


Işık, OSB'lere kesinlikle arazi rantına müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, talep toplandığı sürece yeni OSB kurulmasının önünü açtıklarını kaydetti. 


Sanayiciler yatırım yaparken sermayeyi arazi için değil, üretimde kullanmasını istediklerini dile getiren Işık, "Bu noktada gereken çalışmayı yürütüyoruz ama büyük gururla görüyoruz ki OSB'lerimiz dünyaya örnek olma noktasına geldi" ifadesini kullandı. 



AA


Geri Dön