22 / 05 / 2024

Filiz Şahenk ve Deniz Şahenk Ana Mühendislik ve İnşaat Hizmetleri'ni kurdu!

Filiz Şahenk ve Deniz Şahenk Ana Mühendislik ve İnşaat Hizmetleri'ni kurdu!

Ferit Şahenk, kızkardeşi Filiz Şahenk ve anneleri Deniz Şahenk ortak olarak `Ana Mühendislik, Müşavirlik ve İnşaat Hizmetleri´ adlı bir şirket kurdu



Türkiye´de zeytinyağı denilince akla ilk gelen isimlerden olan Komili ailesi, uzun yıllar önce bıraktığı zeytin işine geri dönmenin sinyallerini veriyor. Zeytinyağında Komili markası, Komili ailesinin elinden 1995 yılında çıkmıştı

Eski TÜSİAD Başkanı da olan Halis Komili´nin eşi Alev Komili, bu ay `Komarin Denizcilik ve Gıda´ adlı bir firma kurdu. Yeni şirketin ana sözleşmesinde, hem denizcilik, hem de gıda alanında faaliyet göstermek istediği belirtiliyor. Konuyu sorduğumuz Halis Komili, detaya girmek istemeyerek, "Komarin temsilcilik yapmayı düşünüyor. Alev Hanım´ın bir takım düşünceleri var" diyor. Sözleşmesinde deniz motorları, yatçılık ve gemicilikle ilgili amaçları olduğu sıralanan `Komarin´in bir ilgi alanı da gıda...

Şirketin, "zeytin alım satımı, ithalat ve ihracatı yapmak" ve "her türlü zeytinyağı, ayçiçek, mısırözü, fındık ve balık yağlarının toptan ve perakende ticaretini yapmak" amacında olduğu da belirtiliyor.
Halis Komili, bu konuyla ilgili olarak, "Herkes zeytinyağı alıp satabilir. Şirketler kurulurken içine iştigal edeceği şeyler konusunda bir sürü şey konulur. Şu anda özel olarak zeytinyağı ile ilgili aman aman bir şey yok" yorumunda bulunuyor.

Marka Anadolu´nun
Komili ailesi Türkiye´nin en eski zeytinyağı üreticileri arasında yer alıyor. Zeytinyağı üretimiyle ilgili ilk faaliyetlere 1878 yılında Midilli adasının Komi köyünde Halis Komili´nin dedesi Komi´li Hasan başladı. Komili Hasan Osmanlı sarayının zeytinyağı ihtiyacını da karşılar hale geldi.
Yıllar içinde giderek büyüyen Komili, 1995 yılında uluslararası gıda devi Unilever´e bağlı Unikom şirketi tarafından satın alındı. 2008 yılında ise Anadolu grubuna ait Ana Gıda, zeytinyağında tüm Komili markalarını bünyesine kattı.
Komili´nin sabun ve temizlik malzemesi üreten kimyevi maddeler bölümü ise Ülker grubuna satılmıştı. Türk zeytinyağcılığı tarihinde çok önemli bir yeri olan Komili ailesinin yeni girişimi merakla bekleniyor.

 Oyuncu Ahu Türkpençe tasfiye memuru oldu
`Bir İstanbul Masalı´ dizisiyle ünlenen oyuncu Ahu Türkpençe, tasfiye memuru olarak atandı. Kardeşi Gözde Türkpençe ile ortak `Devekuşu Prodüksiyon Reklam´ adlı bir şirketi bulunan Türkpençe, bu ay şirketi tasfiye  sürecine soktu. İşlemleri yürütmek üzere de Ahu Türkpençe´nin tasfiye memuru olarak atanmasına oybirliğiyle karar verildi.
Ahu Türkpençe, "Bu şirket dizi ve film çalışmalarımla alakalı değil. Onları şahıs şirketimle yapıyorum. O yüzden faaliyetini sürdürmesinde lüzum görmediğimiz Devekuşu Prodüksiyon´u kapatma kararı aldık" diyor.

Şahenk ve annesinden `Ana Mühendislik´
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, kızkardeşi Filiz Şahenk ve anneleri Deniz Şahenk ortak olarak `Ana Mühendislik, Müşavirlik ve İnşaat Hizmetleri´ adlı bir şirket kurdu.
5 milyon lira sermayeli şirketin yurtiçi ve yurtdışında mühendislik, mimarlık, müşavirlik ve teknik hizmetler alanında faaliyet göstereceği belirtildi. Şirketin üç ortağı da 1.666.666 lirayla eşit paya sahip oldu. Ferit Şahenk, Filiz Şahenk ve Deniz Şahenk şirketin yönetim kuruluna girmeyerek, yönetimi profesyonel isimlere bıraktı.
Milliyet


Geri Dön