01 / 07 / 2024

Filyos Belediyesi'nden engellilere özel proje!

Filyos Belediyesi'nden engellilere özel proje!

Filyos Belediyesi 50 engelli ile 150 kişilik aile ve yakınlarını kapsayan "Zonguldak'ta Engellerimizle Varız" projesi kapsamında bir proje başlattıklarını kaydetti. proje kapsamında beldede bir rehabilite merkezi kurulak.



Zonguldaklın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Belediyesi 50 engelli ile 150 kişilik aile ve yakınlarını kapsayan "Zonguldak'ta Engellerimizle Varız" projesi kapsamında bir proje başlattıklarını kaydetti. 

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesince yapılan engellilere yönelik proje kapsamında beldede bir rehabilite merkezi kurulacağını ifade etti. Engelli ve zihinsen çocukları eğitmek ve onların ihtiyaçlarını daha da giderebilmek için proje başlattıklarını kaydeden Ünal şöyle devam etti. 

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan engellilere dönük proje duyurusunu açıkladı. Bu proje kapsamında Filyos Belediyesi olarak bizde bir proje hazırladık. Zihinsel engelli çocukları eğitmek için bir çalışma yaptık. 

Ev ortamında zihinsel engelli çocukların ev, tuvalet ve ayakkabı giyme ihtiyaçlarını giderebilmeleri kendilerinin giyinme ve soyunma gibi becerilerini sağlamalarını hatta ve hatta mutfakta yemek yapma gibi becerilerini kazandıralabilmeleri için proje hazırladık. Bu projemiz bakanlıkça uygun görüldü. Bu projenin tutarı 83 Bin TL'dir. Bunun 3 Bin TL'si Belediyemiz tarafından karşılanacak. Geriye kalan 80 Bin TL ise Belediyemize hibe edilecek. Bu program Zonguldak'ta Avrupa Birliği hibesi programıdır. 4 tane kuruluş yararlandı. Bunlardan birincisi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 120 Bin TL tutarında hibe aldı. 

İkinci olarak da Filyos Belediyesi 80 Bin TL hibe aldık. 

Üçüncüsü Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü dördüncüsü ise Gökçebey Kaymakamlığı 'dır. Zonguldak'ta 31 tane Belediye'nin içinden bu işi yapan tek bir Belediye Filyos Belediyesi'dir. Bu da bizim ne kadar engelli, özürlü, zihinselde olsa bütün insanlara verdiğimiz özeni gösteriyor. İnşallah proje tamamlandığında arkadaşlarımız çok farklı beceriler kazanmış olacaktır." 


Anayurt


Geri Dön