07 / 05 / 2024

Filyos Projesi'nde gelişme: Vadi imara açılıyor!

Filyos Projesi'nde gelişme: Vadi imara açılıyor!

Filyos Proje'sinden sorumlu Başbakanlık Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı'nın vadi üzerinde parselasyon çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu, ardından imara açılacağını vurgulayan Vali Ali Kaban, bölgede yatırım yapmak için başvuran Türkiye'nin pek çok



Filyos Proje'sinden sorumlu Başbakanlık Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı'nın vadi üzerinde parselasyon çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu, ardından imara açılacağını vurgulayan Vali Ali Kaban, bölgede yatırım yapmak için başvuran Türkiye'nin pek çok önemli sanayi kuruluşlarına yer tahsisinin başlayacağını bildirdi. 

Filyos Limanı ihalesine yapılan itirazla, projenin tamamının durdurulduğuna ilişkin kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğunu hatırlatan Vali Kaban, şöyle konuştu:


"Alt yapı çalışmaları da hızla devam ediyor. İmar planlarını tamamlanmasının ardından hangi tür tesisin nerelere tahsis edileceği belirlenecek. Bölge tek bir sanayi türü ya da karma endüstri bölgesi de olabilir, enerji üssü de olabilir. Buna Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı karar verecek. Bildiğiniz gibi Valiliğimize gemi sökümden, termik santrallere kadar 24 büyük firmanın yatırım başvurusu var. Ayrıca Başbakanlığa da başvurular var. Tüm bunlar değerlendirme ve görüşme aşamasında. Bunlarda kısa zamanda sonuçlandırılacak" 


YILDIZ'IN KOORDİNASYONUNDA 


Bu arada, Filyos Projesi'yle ilgili olarak Maliye Bakanlığından, Sanayi Bakanlığına kadar pek çok bakanlık yetkililerinin yer aldığı komisyon da Başbakanlık Destek Yatırım ve Tanıtım Ajansı ile paralel çalışmalarını yürütüyor. 

Filyos Projesine büyük önem veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, projenin daha süratli hayata geçirilmesiyle ilgili bu komisyonun koordinasyonunu üstlendiği öğrenildi. 


Yeni Adım


Geri Dön