28 / 04 / 2024

Filyos Vadisi'nin fotogrametrik haritasını İnsansız Hava Aracı çıkaracak!

Filyos Vadisi'nin fotogrametrik haritasını İnsansız Hava Aracı çıkaracak!

Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi ( BEÜ ) arasında İnsansız Hava Aracı ( İHA ) ile Fotogrametik Harita Yapımı İşi Hizmet alım sözleşmesi imza protokolü yapıldı...



Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Fotogrametik Harita Yapımı İşi Hizmet alım sözleşmesi imza protokolü yapıldı. İmzalanan protokol ile Filyos Beldesi'nde "Endüstri Bölge" ve "Serbest Bölge" ilan edilen 6 bin hektarlık alanın İHA ile fotogrametrik hali hazır haritasının çıkarılacağı belirtildi. 


Geometik Mühendisliği Bölümü tarafından Filyos Vadisi üzerinde bölgenin fotogrametrik haritasının çıkarılacağı, alanın boyutlarının tam tespiti, pafta sayısı ve üretim için kullanılacak yer kontrol noktası, fotogrametrik blokların tayini gibi tespitler yapılacağı da ifade edildi. İmza töreninde konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, projenin haritalanmasıyla ilgili akademisyenlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getireceğini belirtti. Zonguldak Valisi Ali Kaban ise "Filyos projesi öncesi önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. 


Belediye dışında yaklaşık 6 bin hektarlık bir alanda böylece bir imar planı çıkmış olacak. Orada imarsız çarpık kentleşmeyi engelleme yönünde en önemli adım bu" dedi. 




Yeni Şafak 


Geri Dön