30 / 04 / 2024

Finans Merkezi’nde iş onaya kaldı!

Finans Merkezi’nde iş onaya kaldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,İstanbul Finans Merkezi’nde yer alacak bankaların projeleri üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile toplantı yapacak.Toplantıda projelerin incelenip onaylanmasının ardından, yıl sonuna kadarda merkezin yapımına başlanacak




4,5 milyar liralık yatırımla tamamlanması planlanan İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatı için geri sayım başladı. Bakanlık heyeti, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile 19 Eylül’de merkezde yer alacak bankaların projeleri üzerine toplantı yapacak.   


KAMU BANKALARI ATAŞEHİR YOLCUSU


Toplantıda, Merkez Bankası, Halk, Vakıflar ve Ziraat Bankaları, Sermaye Piyasası Kurulu gibi kurumların genel merkezlerinin yanı sıra Ağaoğlu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ gibi özel sektör yatırımlarını da bünyesinde barındıracak merkez için perşembe günü yapılacak toplantıda projeler incelenerek onaylanacak. Onay aşamasının ardından bu yıl sonuna kadar finans merkezinin yapımına başlanacak.  


MİMARİSİ OSMANLI İZLERİ TAŞIYACAK


Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan Ataşehir’deki İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’nın etkilerini bugüne taşımayı amaçlıyor.  


50 BİN KİŞİYE İSTİHDAM


3 BİN kişilik kongre ve kültür sarayı, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi hizmet birimlerinin bulunacağı finans merkezinin yaklaşık   50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.


ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK


Elektrik enerjisini kendi üreten, çevreye duyarlı, düşük karbon emisyonlu akıllı binalardan oluşacak merkezde, yol bulma, otopark yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri de yer alacak.



Akşam


Geri Dön