22 / 05 / 2024

istanbul da finans merkezi ne zaman yapılacak

istanbul da finans merkezi ne zaman yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,İstanbul Finans Merkezi’nde yer alacak bankaların projeleri üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile toplantı yapacak.Toplantıda projelerin incelenip onaylanmasının ardından, yıl sonuna kadarda merkezin yapımına başlanacak

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

İstanbul'da emlak piyasasında son durum ne?

ABD Merkezli finans ajansı Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlere ilişkin ısrarının toplumsal eşitsizliği artırdığına dikkat çekti. Analizde İstanbul'daki emlak piyasasına da değinildi.

Blackspade 18'inci mağazasını Vadi istanbul'da hizmete açtı!

Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Blackspade, Vadi istanbul'da mağaza açtı...

İstanbul'da durdurulan metro hatlarında son durum ne?

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da durdurulan metro hatlarının 371 milyon avroluk finans bulunarak tekrar inşaatlarına başlandığını belirtti.

İFM projesi ile İstanbul faizsiz finansın merkezi olacak!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "İstanbul Finans Merkezi projesi ile İstanbul'un sadece finansın değil, faizsiz finansın da merkezi olacağına inanıyorum" dedi...

İstanbul Finans Merkezi 2022'de tamam!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi İstanbul Finans Merkezi Daire Başkanı Dr. Serkan Yüksel, "İstanbul’da finans alanında bir hikaye yaratmak istiyoruz. Finansal teknoloji çok yeni bir kavram" diye konuştu...

İstanbul'da 10 İstihdam Ofisi açılacak!

istanbul'da 10 İstihdam Ofisi açmayı planladıklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Tüm İstanbul'da gereksinimin sayısı olarak 10 tane açmayı düşünüyoruz, artabilir'' dedi.

Kanal İstanbul'da finans modeli çalışılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Kanal İstanbul Projesinde de finans modelini çalışıyoruz. Taraflarla, kamu adına bu işin paydaşları olanlarla çalışıyoruz" dedi.

Konut projeleri Borsa İstanbul'da satılsın!

CEO Club Finans Zirvesi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, konut projelerinin Körfez'den Balkanlar'a kadar menkul kıymet olarak satılmasını istediklerini belirtti. Karadağ, Türkiye'deki bankacılık sisteminin sağlam olduğunu belirtti.

İstanbul'da sanayi alanları lüks konuta dönüştü!

İstanbul nüfusunun üçte birinin yaşadığı Anadolu Yakası’nda konut fiyatları Avrupa Yakası’na yetişti. Finans Merkezi, yeni metro hatları ve ofis projeleriyle değeri artan Anadolu Yakası’nda yükselen talep ile sanayi alanları da lüks konut projelerine dönüşüyor.

İstanbul’da Uluslararası Finans Merkezi’ni güçlendirmek için 6 yeni bölge!

İstanbul’da Uluslararası Finans Merkezi’ni güçlendirmek amacıyla 6 yeni bölge oluşturuluyor. Türkiye’yi finansta merkez haline getirecek proje kapsamında, sahada detaylı araştırma yapılacak.

İstanbul'da gelecek yıl 117 AVM olacak!

VIA DMC'nin Genel Müdürü Ogün Turanlı,istanbul'da gelecek yıl inşaatlar bittiğinde toplam 117 AVM'nin olabileceğini söyledi.

istanbul da finans merkezi ne zaman yapılacak Haberi

istanbul da finans merkezi ne zaman yapılacak


4,5 milyar liralık yatırımla tamamlanması planlanan İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatı için geri sayım başladı. Bakanlık heyeti, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile 19 Eylül’de merkezde yer alacak bankaların projeleri üzerine toplantı yapacak.   


KAMU BANKALARI ATAŞEHİR YOLCUSU


Toplantıda, Merkez Bankası, Halk, Vakıflar ve Ziraat Bankaları, Sermaye Piyasası Kurulu gibi kurumların genel merkezlerinin yanı sıra Ağaoğlu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ gibi özel sektör yatırımlarını da bünyesinde barındıracak merkez için perşembe günü yapılacak toplantıda projeler incelenerek onaylanacak. Onay aşamasının ardından bu yıl sonuna kadar finans merkezinin yapımına başlanacak.  


MİMARİSİ OSMANLI İZLERİ TAŞIYACAK


Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan Ataşehir’deki İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’nın etkilerini bugüne taşımayı amaçlıyor.  


50 BİN KİŞİYE İSTİHDAM


3 BİN kişilik kongre ve kültür sarayı,...