28 / 04 / 2024

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Ticaret Odası tarafından merakla beklenen İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi Şubat verileri resmen açıklandı. 

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) konu ile ilgili gelen açıklamada, perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, Şubat ayında, bir önceki ayla kıyaslandığında yüzde 3,83, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi de yüzde 2,38 yükseliş gerçekleştiği belirtildi. 

İstanbul da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

2023 Ocak'a göre geçtiğimiz ay yaşanan fiyat değişimlerini gösteren "bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı" İTO 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yüzde 78,62, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi'nde ise yüzde 78,69 şeklinde kaydedildi. 

İşte merak edilen o rakamlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön