28 / 04 / 2024

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin merakla beklenen nisan ayı nihai enflasyon verilerini peş peşe yayımladı.

Açıklanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde Mart ayında yüzde 6,9 şeklinde olan yıllık enflasyon, Nisan ayında yüzde 7 şeklinde ölçüldü.

Yine verilen detaylara göre, Avro Bölgesi'nin öncü verilerinde de nisan ayı enflasyonu, yıllık yüzde 7 şeklinde açıklanmıştı. Paylaşılan detaylara göre, nihai veriler öncü verileri teyit etti.

Avro Bölgesi nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Aktarılan detaylara göre, Avro Bölgesi'nde Nisan ayında enflasyon, bir önceki aya kıyasla da yüzde 0,6 arttı.

Avrupa Birliği'nde de Mart ayında yüzde 8,3 şeklinde olan yıllık enflasyon, Nisan ayında yüzde 8,1 seviyesinde belirlendi. Enflasyon, 2022 yılının Nisan ayında Avro Bölgesi'nde yüzde 7,4, Avrupa Birliği'nde ise yüzde 8,1 seviyesindeydi.

Yine paylaşılan detaylara göre, Avro Bölgesi'ndeki enflasyonun yüzde 2,75'i gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 2,21'i hizmetler, yüzde 1,62'si enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 0,38'i ise enerjiden kaynaklandı.


Geri Dön