29 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.



 

S-P CoreLogic Case-Shiller, bu yılın Şubat ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini tek tek yayımladı.

Yayımlanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, Şubat 2023'te bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 2 artış gösterdi.

2012 yılının Temmuz ayından bu yana en düşük senelik artışı kaydeden endeks, Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,7'lik artış göstermişti.

ABD de konut fiyatları 2012 den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Verilen detaylara göre, ulusal konut fiyat endeksi, Şubat ayında aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,2 arttı ve Haziran 2022'den bu yana ilk defa artış gösterdi.

ABD'nin 20 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de Şubat ayında piyasa beklentileri doğrultusunda yıllık yüzde 0,4 artış gösterdi. Yine verilen detaylara göre, 2012 yılından bu yana en düşük yıllık artışı kaydeden endeks, Ocak ayında yüzde 2,6 yükselmişti.

Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu dönemde endeks, aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde yüzde 0,1 arttı.


Geri Dön