14 / 05 / 2024

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.



Endeksteki 20 şehir arasında konut fiyatlarının en fazla arttığı kentler; yüzde 10,8 ile Miami, yüzde 7,7 ile Tampa ve yüzde 6,6 ile Atlanta şeklinde açıklandı.

Yine verilen bilgilere göre, aynı dönemde konut fiyatları San Francisco'da yüzde 10 oranında, Seattle'da yüzde 9,3 oranında, San Diego'da yüzde 4,1 oranında, Portland'da yüzde 3,2 oranında, Las Vegas'ta yüzde 2,6 oranında, Phoenix'te yüzde 2,1 oranında, Los Angeles'ta yüzde 1,3 oranında ve Denver'de yüzde 1,2 oranında azaldı.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, konut fiyatlarının eğilimlerinin Şubat ayında ılımlı bir hal aldığını söyledi.

ABD de konut fiyatları 2012 den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Söz konusu verilerin bankacılık sektöründe Mart'ta yaşanan sıkıntılardan öncesine ait olduğuna değinen S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, tahminler karışık olsa da ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu düşürme hedefine odaklanmış göründüğünü, bunun da faiz oranlarının en azından kısa sürede yüksek kalabileceğini gösterdiğini belirtti.

S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, mortgage (konut kredisi) finansmanı ve ekonomik zayıflık beklentisinin gelecek birkaç ay boyunca konut fiyatları için bir ters rüzgar olmaya devam edeceğini söyledi.

Euro alalım mı,? Euro 18 gün sonra böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden planınızı yapın

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

Apple, kart müşterilerine tasarruf mevduatı hesabı sundu!


Geri Dön