28 / 04 / 2024

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı almak için talepte bulunanların sayısı 245.000 kişiye yükseldi. Artış Mart ayından bu yana devam ediyor.



ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı veriler, ülkede işsiz sayısının artmaya devam ettiğini ortaya koydu. Buna göre,  15 Nisan haftasında, önceki haftaya oranla işsizlik maaşına başvuranların sayıları 5 bin kişi artarak 245 bin kişiye çıktı.

İşsizlik maaşı almak isteyenlerin sayısı piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşirken, başvuruların söz konusu dönemde 240 bin seviyesinde kalması öngörülüyordu.

Gelen yeni rakamların ardından işsizlik maaşı başvurularına yönelik bir önceki haftanın rakamları ise 239 binden yükselerek 240 bin olarak revize edildi.

ABD de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise geçen hafta itibarıyla bir önceki haftaya oranlandığında 500 kişi azalarak 239 bin 750'ye gerilemiş oldu.  ABD’de artmaya devam eden işsizlik başvuruları da 8 Nisan’da biten haftada 61 bin kişilik artış göstererek 1 milyon 865 bine çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön