28 / 04 / 2024

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları; 4 bin kişi azaldı!

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları; 4 bin kişi azaldı!

Amerika'da ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 12 Kasım ile biten haftada beklentiler paralelinde 222 bine düştü. Ülkede işsizlik maaşına  başvuru yapanların sayısı geçen hafta 4 bin kişi azaldı.



İşsizlik maaşına başvuranların sayısı azaldı!

Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin detayları duyurdu. Buna göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşına başvuranların sayısı 12 Kasım ile biten haftada önceki haftaya göre 4 bin kişi gerileyerek 222 bine indi.

Piyasa beklentileri tuttu!

Piyasa beklentileri de söz konusu dönemde işsizlik maaşı başvurularının 222 bin seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ediyordu. İşsizlik maaşı başvurularıyla alakalı önceki haftanın verisi ise 225 binden 226 bine güncellendi. Geçen hafta itibarıyla  dört haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya göre 2 bin artarak 221 bine çıktı. 


Analistler, işsizlik maaşı başvurularındaki azalışın, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası 'nın (Fed) yüksek enflasyonu kontrol altına almaya yönelik agresif faiz artırımlarının iç talebi yavaşlatmasına rağmen iş gücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini gösterdiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön