05 / 05 / 2024

İşsizlik maaşına başvuracaklar mutlaka okuyun! Maaşınız düşük gelmesin!

İşsizlik maaşına başvuracaklar mutlaka okuyun! Maaşınız düşük gelmesin!

İşsiz kalanlar için düzenli gelir imkanı veren işsizlik ödeneği, pek çok insana parasız döneminde önemli katkı sağlıyor. Ancak işsizlik maaşına başvururken bazı noktalara dikkat etmezseniz maaşınız alabileceğinizden daha düşük gelebilir. Peki işsizlik maaşına nasıl başvurulur? İşsizlik maaşı başvuru



İşkur’un verdiği işsizlik ödeneği, işsiz kalan bir çok insan için hayati önem taşıyor. Hiç geliri olmayan kişi için belli miktarda gelir elde etme imkanı veren işsizlik maaşına başvururken ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Sigortalı bulunan kişilerden işsiz kalmış olanlara, yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), çalıştığı süreye orantılı süre ve miktarda  işsizlik maaşı ödüyor.

İşsizlik maaşına başvuracaklar mutlaka okuyun! Maaşınız düşük gelmesin!

Yeni yıla girilmesinin ardından asgari ücret ve emekli maaşları gibi işsizlik maaşı da 2023’te zamlı olarak ödenecek.  Karar Gazetesi’nin haberine göre, İşsizlik maaşı başvurusu yapacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bazı detaylara etmeyenlerin düşük işsizlik maaşı alabilme riski bulunduğuna dikkat çekti.

İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ LİRA OLDU?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2023 yılında asgari ücretin 8 bin 506 TL olduğunu hatırlatan işsizlik ödeneğindeki artışa dair açıklamalarda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön