03 / 05 / 2024

Son dakika işsizlik maaşı tutarları! En düşük işsizlik maaşı ne kadar? Zam geldi mi?

Son dakika işsizlik maaşı tutarları! En düşük işsizlik maaşı ne kadar? Zam geldi mi?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkarılacağı müjdesini vermesinin ardından diğer kalemlerde de yeni zamların yapılıp yapılmayacağı sorgulanıyor. Asgari ücrette de bir artış yaşanması halinde zamlanacak ödeneklerden biri de işsizlik aylığı olması bekleniyor.



İşsizlik aylığı artacak mı sorusunun cevabı araştırılan konular arasında bulunuyor. İlave zam ve emekli aylığı artışı gündemdeki yerini alırken gözlerin çevrildiği bir diğer husus da işsizlik ödenekleri oldu. İşten çıkartılan işçi gerekli koşulları sağlaması halinde İŞKUR’dan belirli bir süre aylığa bağlanıyor. Peki işsizlik aylığı artacak mı? İşte merak edilenler...

Son dakika işsizlik maaşı tutarları! En düşük işsizlik maaşı ne kadar? Zam geldi mi?

İŞSİZLİK AYLIĞI NE KADAR?

İşsizlik aylığı asgari ücretten etkilenen ödemeler arasında yer alıyor. Bu sene çalışanların minimum alacağı asgari ücret tutarı 8 bin 506 lira olarak belirlenmişti. Buna kapsamda belirlenen işsizlik ödeneği asgari ücrete ara zam gelmesi durumunda ayın oranda artış yaşayacak.

Öncelikle şunu belirtelim ki işsizlik aylığının artışıyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. Konu ile ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizden takip edebilirsiniz.

Buna göre bu seneden az 4 ay çalışan bir işçi için; işsiz kalması ve gerekli koşulları taşıması durumunda işsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40 oranı, üst sınırı ise yüzde 80 oranı olarak hesaplandığı için yeni asgari ücret ile işsizlik ödeneğinin en düşüğü 4 bin 3 TL, en yükseği ise 8 bin 6 TL şeklinde uygulanacak.

EN YÜKSEK İŞSİZLİK MAAŞI

Bu sene en yüksek işsizlik aylığı 8 bin 6 TL ödenecek.

İşte detaylar...


Geri Dön