25 / 05 / 2024

İşsizlik maaşına başvuracaklar mutlaka okuyun! Maaşınız düşük gelmesin!

İşsizlik maaşına başvuracaklar mutlaka okuyun! Maaşınız düşük gelmesin!

İşsiz kalanlar için düzenli gelir imkanı veren işsizlik ödeneği, pek çok insana parasız döneminde önemli katkı sağlıyor. Ancak işsizlik maaşına başvururken bazı noktalara dikkat etmezseniz maaşınız alabileceğinizden daha düşük gelebilir. Peki işsizlik maaşına nasıl başvurulur? İşsizlik maaşı başvuru



Bu yıl en düşük işsizlik maaşının 4 bin 3 Türk Lirası, en yüksek işsizlik maaşının ise 8 bin 6 Türk Lirası olduğunu belirten Erdursun, bu noktada dikkat edilmesi gereken hususların da altını çizdi.

İşsizlik maaşı için belirlenen yeni en düşük ve en yüksek maaş oranları 1 Mayıs 2023'ten itibaren ödenmeye başlanacak.

Bu tarihten önce işsiz kalan ve işsizlik maaşına başvurmak isteyenleri uyaran Özgür Erdursun, işsizlik maaşının son 4 aylık brüt ücret ortalamasının yüzde 40'ı oranında ödendiğini, Ocak ayı sonunda işten çıkarılanların en az 2 bin 942 lira, en fazla ise 5 bin 884 lira alabileceğini vurguladı.

BU ŞARTLARI YERİNE GETİREN ALIYOR

- Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmış olmak,

-Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tâbi olmak,

-Hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

- Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

NEREYE BAŞVURULUR?

İşsizlik maaşından yararlanabilmek için iş akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvuru yapmak gerekiyor.

 İşsizlik maaşına başvuracaklar mutlaka okuyun! Maaşınız düşük gelmesin!

İŞKUR birimine şahsen giderek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden başvuru yapılabildiği gibi, mücbir nedenler dışında 30 gün içerisinde başvurulmamazsa, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülerek ödeme yapılıyor.

İşsizlik ödeneğinin alabilmek için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olmaları gerekiyor. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı da yapılırken, bu sayede sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmış oluyor. Vekâletname ile başvuru ise işsizlik maaşı için mümkün değil.

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön