06 / 05 / 2024

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

Zincir marketlerin ardından tekstil sektörüyle devam eden fiyat sabitleme uygulamasına  şeker üreticileri de katılıyor.  Haber Pancar Şekeri Üreticileri Derneği’nden geldi. Şeker fiyatları ne zaman sabitleniyor? Şeker fiyatları ne kadar süre sabit kalacak? İşte detaylar…




 

Ay başında zincir marketlerin başlattığı fiyat sabitleme hamlesinin ardından farklı sektörlerde peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Marketleri tekstil sektörü takip etmiş, ardından Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği’nden de üyelerine fiyat sabitleme çağrısı yapacakları gelmişti.

Fiyat sabitleme konusunda son olarak şeker üreticileri de destek verme kararı aldı. Pancar Şekeri Üreticileri Derneği’nden yapılan açıklamada, mevcut fiyatlar esas alınarak sabit fiyat uygulaması başlatılacağı duyuruldu.

Fiyat sabitleme hamlesi, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un zincir market yöneticileriyle bir araya gelerek, etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunmasının ardından  gelmişti. Bu görüşmenin ardından  Şok, Migros ve A101, ocak ayı sonuna kadar, Happy Center ve CarrefourSA  ise süre belirtmeden fiyat sabitleme uygulamasına giderken, BİM ise ocak ayı boyunca 500 ürünün fiyatının değişmeyeceğini duyurmuştu.

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

Zincir marketlerin ilk adımı attığı enflasyonla mücadele kapsamında uygulamaya konan 'sabit fiyat' uygulamasına yönelik konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de fiyat sabitleme ya da indirime gitme çağrısına birçok sektörün dahil olduğunu, sektörlerin talepleri üzerine görüşmelerini sürdürdüklerini vurgulamıştı.

33 ŞEKER FABRİKASINDA 2,6 MİLYON TON ŞEKER ÜRETİLİYOR

Fiyat sabitleme uygulamasında en yeni açıklama ise Pancar Şekeri Üreticileri Derneği (PANŞEK), tarafından yapıldı.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de, 15'i kamu, 12'si özel, altısı kooperatif olmak üzere 33 şeker fabrikasının olduğu bilgisi verildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön