19 / 05 / 2024

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

Zincir marketlerin ardından tekstil sektörüyle devam eden fiyat sabitleme uygulamasına  şeker üreticileri de katılıyor.  Haber Pancar Şekeri Üreticileri Derneği’nden geldi. Şeker fiyatları ne zaman sabitleniyor? Şeker fiyatları ne kadar süre sabit kalacak? İşte detaylar…



FİYATLAR EYLÜL’E KADAR DEĞİŞMEYECEK

Bu fabrikalarda 2022 - 2023 üretim döneminde 2,6 milyon ton pancar şekeri üretiminin yapılacağı, bu üretimin ülke ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğu ifade edildi.

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

2022 yılında dünya şeker fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle stok planlamamızı bozan ve arz istikrarını etkileyen olumsuzluklar meydana geldi. Fakat içinde bulunduğumuz pazarlama yılında gerçekleştirdiğimiz şeker üretim rakamları ve arz istikrarını sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızca sektörde oluşturulan koordinasyon mekanizması sayesinde dünya şeker piyasalarında olası dalgalanmalara karşı herhangi bir risk ihtimali kalmamıştır.

Bu gelişmeler ışığında şeker üreticileri olarak, 1 Eylül’e kadar şeker fabrika çıkış fiyatlarında, bugünkü mevcut fiyatları esas alarak sabit fiyat uygulaması başlatacağımızı, sabit fiyat uygulamasının uzun müddettir  istikrarlı bir şekilde seyreden perakende fiyatlarına da olumlu yansıyacağını, ülkemizin gıda güvenliğinin sağlanmasını ve ekonomimize destek olmayı sürdüreceğimizi kamuoyunun ve sektör paydaşlarımızın bilgisine saygılarımızla arz ederiz.”

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

Yenilenmiş ve uygun fiyatlı! Samsung S8 akıllı telefon 4.599 TL! 15 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Altın kahini İslam Memiş’ten son dakika! “Zengin olmak isteyen asıl onu alsın! Dillere destan olacak!”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön